Εφημερίδα Κοινωνική

Στα χέρια της Αστυνομίας εξαμελές κύκλωμα εκβιαστών με δράση στον Πειραιά

 Breaking News

Στα χέρια της Αστυνομίας εξαμελές κύκλωμα εκβιαστών με δράση στον Πειραιά
11 Νοεμβρίου 2014

Στις συλλήψεις έξι ατόμων προχώρησε το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ με την κατηγορία της απόπειρας εκβιασμού εις βάρος επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών, με έδρα τον Πειραιά.

Χειροπέδες σε δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ (έναν άνδρα και μία γυναίκα), σε έναν εν ενεργεία υπάλληλο και σε έναν συνταξιούχο υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών, σε έναν υπάλληλο της Τράπεζας της Ελλάδος και σε μία λογίστρια πέρασαν αστυνομικοί. Τα έξι άτομα εκβίαζαν επιχειρηματία, ιδιοκτήτη οικοδομικής εταιρείας, και του ζητούσαν το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ προκειμένου να μη γίνει διαχειριστικός έλεγχος στην εταιρεία του και του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν χθες έξι άτομα με την κατηγορία της δωροληψίας και απόπειρας εκβίασης επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν χθες (10.11.2014) σε διάφορες περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, έξι ημεδαποί (τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της απόπειρας εκβίασης.

Πρόκειται για 68χρονη λογίστρια, τον 74χρονο σύζυγό της, συνταξιούχο υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, τον 43χρονο γιο της, υπάλληλο της Τράπεζας της Ελλάδος, δύο υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε. (52χρονη και 44χρονο), καθώς και 54χρονο υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, είχε προηγηθεί καταγγελία επιχειρηματία, σύμφωνα με την οποία οι δυο παραπάνω υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. απαιτούσαν εκβιαστικά, μέσω της 68χρονης λογίστριάς του, μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να «κλείσουν» έλεγχο στην επιχείρησή του και να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

Ειδικότερα, σε συνάντηση στο γραφείο της λογίστριας, παρουσία του συζύγου και του γιου της, «μεταφέρθηκε» στον επιχειρηματία η παράνομη απαίτηση των υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε. για καταβολή χρηματικού ποσού, το οποίο τις επόμενες ημέρες συγκεκριμενοποιήθηκε στις 60.000 ευρώ και μετά από διαπραγματεύσεις, μέσω της λογίστριας, διαμορφώθηκε τελικά στις 50.000 ευρώ.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες (11.11.2014) το πρωί, σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθη αρχικά ο 43χρονος γιος της λογίστριας, ο οποίος παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα, σε προκαθορισμένη συνάντηση, το προσημειωμένο ποσό των 50.000 ευρώ.

Ακολούθως, συνελήφθησαν η λογίστρια και ο σύζυγός της και στη συνέχεια οι τρεις υπόλοιποι εμπλεκόμενοι και συγκεκριμένα, ο υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος ήταν ο ενδιάμεσος παραλήπτης του χρηματικού ποσού και οι δύο υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε., οι οποίοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες των χρημάτων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ