Εφημερίδα Κοινωνική

Συνεχίζεται η συνεργασία της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών με τις βιβλιοθήκες του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη

 Breaking News

Συνεχίζεται η συνεργασία της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών με τις βιβλιοθήκες του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη
04 Νοεμβρίου 2014

Οι βιβλιοθήκες Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη από την προηγούμενη χρονιά εγκαινίασαν μια στρατηγική συνεργασία αμφίδρομης ψηφιακής επικοινωνίας με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Έτσι και φέτος, η συνεργασία συνεχίζεται και θα αναμεταδίδονται ζωντανά μέσω live streaming διεπιστημονικές συζητήσεις από τον κύκλο Λέξεις & Σκέψεις. Μέσω της συνεργασίας αυτής οι δημοτικές βιβλιοθήκες γίνονται μέρος αυτού του μεγάλου ψηφιακού κοινού που αριθμεί ήδη 200.000 και πλέον άτομα, τα οποία συμμετέχουν στις συζητήσεις και αλληλεπιδρούν με τη Στέγη, σαν να βρίσκονται μέσα στην ίδια την αίθουσα της συζήτησης.

Δείτε το πρόγραμμα προβολών του Νοεμβρίου και μπορείτε να συμμετέχετε δωρεάν στην προβολή των συζητήσεων δηλώνοντας συμμετοχή ηλεκτρονικά.

 

PAUL AUSTER, σε μια συζήτηση με τον Ηλία Μαγκλίνη (Τετάρτη 5/11, 19:00)

auster

 

Αναγνωρισμένος ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς, όχι μονάχα των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και του κόσμου, ο Πολ Όστερ έπλασε ένα μύθο γύρω από το όνομα και το πρόσωπό του μέσα από μια σειρά συναρπαστικών μυθιστορημάτων – το πιο γνωστό από αυτά είναι η περίφημη Τριλογία της Νέας Υόρκης.

 

Latin America. Η Λατινική Αμερική μετά τη δεκαετία του 1980. Μετάβαση προς ποια δημοκρατία; (Πέμπτη 20/11, 19:00)

latinamr

Ύστερα από το κύμα στρατιωτικοποίησης, που έπληξε τις κοινωνίες της Λατινικής Αμερικής τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, και την εγκαθίδρυση βίαιων και αυταρχικών καθεστώτων, όπως αυτό που επέβαλε ο στρατηγός Πινοσέτ στη Χιλή στις 11 Σεπτεμβρίου του 1973, τη δεκαετία του 1980 σημειώθηκε σταδιακή επιστροφή στη δημοκρατία, σε όλη την περιοχή. Έπειτα από τριάντα χρόνια, ωστόσο, εγείρονται πολυάριθμα ερωτήματα για την ποιότητα της νεοαποκτηθείσας αυτής δημοκρατίας. Στη στρογγυλή τράπεζα θα τεθούν προς συζήτηση αυτές ακριβώς οι ατελείς μεταβάσεις και η κατάσταση των λατινοαμερικανικών δημοκρατιών στη δεκαετία του 2010.

 

«Paul Auster, σε μια συζήτηση με τον Ηλία Μαγκλίνη»

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ 

«Latin America. Η Λατινική Αμερική μετά τη δεκαετία του 1980. Μετάβαση προς ποιά δημοκρατία;»

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ