Εφημερίδα Κοινωνική

Προϋπολογισμός με κοινωνικό πρόσημο στο Δήμο Ηλιούπολης

 Breaking News

Προϋπολογισμός με κοινωνικό πρόσημο στο Δήμο Ηλιούπολης
10 Νοεμβρίου 2014

Υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ηλιούπολης για το 2015. Ο Προϋπολογισμός του Δήμου ο οποίος φιλοδοξεί να είναι ο πιο ρεαλιστικός Προϋπολογισμός που έχει καταρτιστεί και να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή υλοποίηση, ανέρχεται σε 30.981.193,12€. Κατά τη διαδικασία κατάρτισής του, πέρασε από την έγκριση του Παρατηρητηρίου του Υπουργείου Εσωτερικών χωρίς καμία παρατήρηση.

Στον Προϋπολογισμό περιγράφεται αναλυτικά ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής για το 2015. Ενδεικτικά σε αυτόν περιλαμβάνονται ο υπερδιπλασιασμός των οικονομικών ενισχύσεων σε απόρους, νέα προμήθεια 40 υπόγειων κάδων απορριμμάτων, προμήθεια λογισμικών προγραμμάτων για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, η αντιμετώπιση και ο εμβολιασμός των αδέσποτων ζώων, η δημιουργία νέου προκατασκευασμένου κλειστού γυμναστηρίου, η προμήθεια νέων οργάνων γυμναστικής για ανοιχτούς χώρους κ.α. Περιλαμβάνεται, επίσης, νέο Τεχνικό Πρόγραμμα ύψους 1.000.000€ που αφορά:

 Τη συντήρηση και αναβάθμιση όλων των υποδομών του Δήμου

 Την περαιτέρω βελτίωση της οδικής ασφάλειας με ασφαλτοστρώσεις οδών, χρωματισμούς διαβάσεων πεζών, κατασκευή νησίδων

 Τη διαμόρφωση οδών σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας

 Τη συνολική ανάπλαση του αναψυκτήριου του Άλσους Κιντής

 Την περαιτέρω βελτίωση των αρδευτικών συστημάτων

 Την ολοκλήρωση των εργασιών στο Δημοτικό Κοιμητήριο

 Την ανακατασκευή και κατασκευή νέων πεζοδρομίων

 Την διαμόρφωση των προαυλίων σχολείων

 Την περαιτέρω επισκευή και συντήρηση των ανοιχτών αθλητικών χώρων

Όλα αυτά δε θα ήταν δυνατά εάν την προηγούμενη τριετία δεν είχαν μπει οι βάσεις της οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, από τον Ισολογισμό του οικονομικού έτους 2013 προκύπτουν κέρδη ύψους 650.000€. Μάλιστα, ενδεικτικό της καλής οικονομικής κατάστασης του Δήμου μας είναι το γεγονός ότι στις 31/12/2013 στο ταμείο του βρίσκονταν 2.121.724,94€ ενώ στις 31/12/2010 υπήρχαν μόλις 604.356,8€. Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα έχουν ρυθμιστεί ή έχουν αποπληρωθεί ΟΛΕΣ οι οφειλές του Δήμου, ανάμεσα στις οποίες και χρέη των υπό εκκαθάριση εταιρειών «ΔΕΚΕΗΛ», «ΚΕΔΗΛ», «ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ» και «ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε.». Πλέον, οι υποχρεώσεις του Δήμου εξυπηρετούνται άμεσα και σε μέγιστο διάστημα 2 μηνών γίνεται η εξόφληση των πάσης φύσεως τιμολογίων προμηθευτών, τη στιγμή που ο νόμος δίνει περιθώριο 3 μηνών. Τα, δε, λειτουργικά έξοδα του Δήμου όπως ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ κτλ εξοφλούνται αυτόματα.

Το μεγαλύτερο κέρδος από την οικονομική εξυγίανση του Δήμου δεν είναι μόνον οικονομικό, καθώς η καλή οικονομική κατάσταση δίνει τη δυνατότητα ανακούφισης όλο και περισσοτέρων Δημοτών. Για 5η συνεχή χρονιά όχι μόνο δεν αυξήθηκε ούτε το Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος ούτε κανένα άλλο τέλος ή φόρος που εισπράττει ο Δήμος, αλλά προτάθηκαν και ψηφίστηκαν και νέες απαλλαγές από τα Δημοτικά Τέλη πέρα από τις ήδη ισχύουσες κατηγορίες, δηλαδή την πλήρη απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη για:

 Τα ΑΜΕΑ

 Τις πολύτεκνες οικογένειες

 Τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα που και οι δυο γονείς είναι άνεργοι για διάστημα τουλάχιστον 6 μήνες

Για το 2015, μετά από πρότασή της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε η πλήρης απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη για:

 Τις Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 12.000€

 Τους Άπορους που είναι καταγεγραμμένοι από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου

 Όσους διαμένουν σε δρόμους επί των οποίων διεξάγονται λαϊκές αγορές για το διάστημα που αυτές διαρκούν.

Εάν συνυπολογιστούν όλες οι νέες μειώσεις των Δημοτικών Τελών μέσω των απαλλαγών σε στοχευμένες κατηγορίες συμπολιτών μας, η συνολική μείωση των τελών ανέρχεται σε ποσοστό άνω του 3%.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ