Εφημερίδα Κοινωνική

Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» – Ένα κόσμημα για το Παλαιό Φάληρο

 Breaking News

Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» –  Ένα κόσμημα για το Παλαιό Φάληρο
19 Νοεμβρίου 2014

Το ιστορικό διατηρητέο κτίριο του ΦΛΟΙΣΒΟΥ περιήλθε στην κατοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου τον Σεπτέμβριο του 2005 μετά από σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σκεπτικό της σχετικής απόφασης επισημαίνεται πως «ο ΦΛΟΙΣΒΟΣ αποτελεί σύμβολο και σήμα κατατεθέν του Παλαιού Φαλήρου ενώ χαρακτηρίζεται μνημείο που ανήκει στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής».

Έκτοτε το κτίριο αποτελεί το επίκεντρο της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Πόλης καθώς έχει φιλοξενήσει πλειάδα πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και μορφωτικών εκδηλώσεων , καθιερώνοντας το ιστορικό ακίνητο ως διαχρονικό σημείο αναφοράς του Φαλήρου αλλά και γενικότερα της Νότιας Αθήνας ενώ λόγω της προνομιακής του θέσης συνεχή είναι τα αιτήματα καλλιτεχνών, επιστημόνων, ομίλων και συλλόγων για παραχώρηση προκειμένου να παρουσιάσουν στο κοινό το έργο τους και τις δημιουργίες τους.

Αυτό το διάστημα φιλοξενεί την Έκθεση ζωγραφικής με την τεχνική της ξυλομπογιάς της κ. Άντας Παπαντωνίου – Σολωμάκου. Η έκθεση είναι ανοιχτή μέχρι τις 22 Νοεμβρίου

Ώρες λειτουργίας : 10:00 – 13:30 & 18:00- 21:00

 12-(1)

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ