Εφημερίδα Κοινωνική

Πλημμύρισε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από κρητικές μαντινάδες

 Breaking News

Πλημμύρισε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από κρητικές μαντινάδες
19 Νοεμβρίου 2014

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από την πρώτη τους επίσκεψή στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, η οποία διήρκεσε δυόμιση ώρες, δήλωσαν οι 36 μαθητές της ΣΤ΄τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μαλίων και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεαπόλεως Λασιθίου Κρήτης.

Οι μαθητές οι οποίοι συνοδεύονταν από τους δασκάλους (επικεφαλής αντίστοιχα των δύο Δημοτικών Σχολείων, ο Υποδιευθυντής Σάκης Ζαπίτης, ο Διευθυντής Μανώλης Μαρνέλλος και ψυχή της ομάδας ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Παναγιώτης Μαρκογιαννάκης), είχαν την ευκαιρία :

- Nα περιηγηθούν με υποδειγματική πειθαρχία και σεβασμό στην κυρίως αρένα του Σ.Ε.Φ. και σε όλες τις προπονητικές εγκαταστάσεις και να γνωρίσουν την (αρχιτεκτονική και όχι μόνο ) ιστορία του Σταδίου.

- Να πληροφορηθούν για όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξένησε, από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 1985, το χρυσό Ευρωμπάσκετ του 1987 και τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004, μέχρι τα παγκόσμια πρωταθλήματα σε σειρά αθλημάτων και τις ευρωπαϊκές διακρίσεις του μπασκετικού Ολυμπιακού.

- Να μάθουν για τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του Σταδίου, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό (φιλοξενία συναυλιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων), στην επιστήμη (φιλοξενία επιστημονικών συνεδρίων) και στην επιχειρηματική δραστηριότητα (εμπορικές εκθέσεις).

- Να παρακολουθήσουν την προπόνηση της εθνικής ομάδας πιγκ πογκ και να δουν αγώνα επίδειξη προς τιμήν τους, των πρωταθλητριών μας Φιλαρέτης Εξάρχου (ενημέρωσε τα παιδιά για τους κανονισμούς και την τεχνική του αθλήματος ) και Μαρίας Χριστοφοράκη.

Η 66μελής αποστολή από την Κρήτη, και ειδικότερα δάσκαλοι και γονείς συνομίλησαν με τον Συντονιστή Διευθυντή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Παναγιώτη Φασούλα, με σημείο αναφοράς το θρυλικό Ευρωμπάσκετ της Αθήνας το 1987 στο Σ.Ε.Φ. και τη λειτουργία της αθλητικής εγκατάστασης.

Κι επειδή οι μαντινάδες έδωσαν και πήραν από δασκάλους και παιδιά, δεν θα μπορούσε το ΣΕΦ να μην καλωσορίσει τους μικρούς Κρητικούς με μια μαντινάδα :

« Καλώς μας ήρθατε παιδιά λεβεντογεννημένα

νάχετε ορθά την κεφαλή, ποτέ προσκυνημένα »

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ