Εφημερίδα Κοινωνική

Όλα τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού και τα εμπόδια

 Breaking News

Όλα τα σενάρια πρόκρισης του Ολυμπιακού και τα εμπόδια
05 Νοεμβρίου 2014

Πολλά είναι τα σενάρια πρόκρισης ή αποκλεισμού του Ολυμπιακού από τη φάση των «16» του Champions League. Στις δύο αγωνιστικές που απομένουν στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης ουσιαστικά μπορούν να συμβούν τα… πάντα. Οι επόμενοι τέσσερις αγώνες (Ατλέτικο Μαδρίτης – Ολυμπιακός, Μάλμε – Γιουβέντους, Ολυμπιακός – Μάλμε και Γιουβέντους – Ατλέτικο Μαδρίτης) θα αποφασίσουν το μέλλον των «ερυθρολεύκων».

 Ας δούμε όλες τις περιπτώσεις…

 

1) Με δύο νίκες, ο Ολυμπιακός προκρίνεται και μάλιστα ως πρώτος.

2) Με μία ισοπαλία και μία νίκη ο Ολυμπιακός επίσης προκρίνεται. Η θέση που θα πάρει, θα εξαρτηθεί από τα υπόλοιπα αποτελέσματα και από το πού θα νικήσει.

3) Με μία νίκη, μία ήττα προκρίνεται υπό προϋποθέσεις.

α. Να νικήσει στη Μαδρίτη, ενώ το Μάλμε – Γιουβέντους να έρθει ισόπαλο. Σε αυτήν την περίπτωση η πρόκριση θα έχει εξασφαλιστεί από την 5η αγωνιστική, ανεξάρτητα τι αποτελέσματα θα έρθουν στις 9 Δεκεμβρίου.

β. Αν νικήσει τη Μάλμε και χάσει στη Μαδρίτη, η Γιουβέντους πρέπει να πάρει μάξιμουμ 3 βαθμούς στα δύο ματς της (ανεξάρτητα πού θα νικήσουν οι Ιταλοί).

Ωστόσο αν γίνει το αντίθετο ο Ολυμπιακός νικήσει στη Μαδρίτη και χάσει από τη Μάλμε μπαίνουν και οι Σουηδοί στο παιχνίδι.

4) Με δύο ισοπαλίες μπορεί να προκριθεί αρκεί να μην κάνει νίκη η Γιουβέντους στους δύο της αγώνες.

5) Με 1 ισοπαλία και μία ήττα (αν η ισοπαλία έρθει στη Μαδρίτη και χάσει από τη Μάλμε), αποκλείεται. Αντίθετα αν ηττηθεί στη Μαδρίτη και έρθει ισοπαλία με τη Μάλμε στο Φάληρο, τότε μπορεί να προκριθεί με την προϋπόθεση ότι το Μάλμε – Γιουβέντους θα έρθει ισόπαλο και στη συνέχεια η Γιουβέντους ηττηθεί από την Ατλέτικο στο Τορίνο.

6) Με δύο ήττες τότε ο Ολυμπιακός αποκλείεται.

7) Στη τετραπλή ισοβαθμία στην κορυφή (με 9 βαθμούς), θα παίξει ρόλο η διαφορά τερμάτων.

 

Η Βαθμολογία

1) Ατλέτικο Μαδρίτης 9 (10-3)

2) Ολυμπιακός 6 (6-7)

3) Γιουβέντους 6 (5-4)

4) Μάλμε 3 (2-9)

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ