Εφημερίδα Κοινωνική

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 48η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη

 Breaking News

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η 48η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη
12 Νοεμβρίου 2014

Για άλλη μια φορά οι Δημότες σε πείσμα των καιρών έδωσαν δυναμικό παρόν στην 48η εθελοντική αιμοδοσία Δήμου Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Η συμμετοχή ήταν πραγματικά συγκινητική και ιδιαίτερα η παρουσία των νεαρών πολιτών ηλικίας από 17 έως 25 ετών που ήταν περισσότερο αυξημένη από κάθε άλλη φορά.

Σε αυτό συνέβαλαν μια σειρά δράσεων του Δήμου με στόχο να κινητοποιήσουν μια νέα γενιά αιμοδοτών προκειμένου να δυναμώσει ο θεσμός. Γιατί όσο μεγαλύτερο επίπεδο συνειδητότητας και ευθύνης για την προσφορά του έχει ο Εθελοντής Αιμοδότης, τόσο συνεπέστερος είναι στη συνεχή συμβολή του στο κοινωνικό σύνολο.

Ένα μήνα πριν την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας με θέμα «Η Αιμοδοσία μέσα από τα μάτια των παιδιών» που συμμετείχαν οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης. Οι δύο καλύτερες ζωγραφιές έγιναν η πρόσκληση και η αφίσα της αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στις 09 Νοεμβρίου 2014.

Δύο ημέρες πριν την αιμοδοσία οργανώθηκε ροκ συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο Ρέντη για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου με θέμα την προώθηση της αιμοδοσίας και μεταξύ άλλων ακούστηκε το κομμάτι «Δώρο να δίνεις Αίμα» που είναι γραμμένο από ανθρώπους που εμπνεύστηκαν από το θεσμό και εντελώς αφιλοκερδώς δημιούργησαν ένα εξαιρετικό τραγούδι.

Μοιράστηκαν ενημερωτικά έντυπα στα Λύκεια της Ενότητας με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για την εκδήλωση της Αιμοδοσίας. Το αποτέλεσμα ήταν η ενίσχυση της Αιμοδοσίας καθώς πολλοί νέοι έδωσαν το παρόν σε μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες Εθελοντικές Αιμοδοσίες της χώρας και ίσως τη μεγαλύτερη σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ