Εφημερίδα Κοινωνική

Υπουργείο Παιδείας – ΕΟΠΠΕΠ: Παρουσίαση προγραμμάτων εκπαίδευσης και πιστοποίησης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

 Breaking News

Υπουργείο Παιδείας – ΕΟΠΠΕΠ: Παρουσίαση προγραμμάτων εκπαίδευσης και πιστοποίησης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
08 Νοεμβρίου 2014

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο ΕΟΠΠΕΠ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με σκοπό να παρουσιάσουν τα προγράμματα του υπουργείου που εφαρμόζονται στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Πειραιώτης Δ/νων Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ κ. Γιάννης Βουτσινάς μαζί με στελέχη του Οργανισμού βρέθηκαν κοντά στους πολίτες και τους ενημέρωσαν για θέματα όπως: Την πιστοποίηση αποφοίτων ΙΕΚ, την Πιστοποίηση των εκπαιδευτών ενηλίκων, την αδειοδότηση των φορέων Δια Βίου Μάθησης, τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβουλευτική σταδιοδρομία, τα ευρωπαϊκά εργαλεία κινητικότητας μαθητών-σπουδαστών-εργαζομένων, το Europass, τα NQF-EQF και το Euroguidance.

Ήταν μια άκρως ενημερωτική και ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και επαγγελματίες της πόλης, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στις δράσεις των προγραμμάτων Δια βίου Μάθησης.

Σύμφωνα με στοιχεία της αυτοδιοίκησης, οι πολίτες σε όλους τους Δήμους της χώρας «αγκαλιάζουν» τα προγράμματα των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης και αποδεικνύουν ότι η θέληση για γνώση, παραμένει ισχυρή.

Από την πλευρά τους οι τοπικοί φορείς σκοπεύουν να συνεχίσουν να δίνουν ευκαιρίες επιμόρφωσης, αφού η πιστοποιημένη εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, αλλά και να καλλιεργήσει δεξιότητες και ταλέντα που θα ωφελήσουν τους συμμετέχοντες.

Εκτός από τον κ. Βουτσινά, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν οι:

Δ. Τσιρώνης (Γεν. Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης)

Π. Μανούρης (Διευθύνων Σύμβουλος ΙΝΕΔΙΒΙΜ)

Π. Κανελλόπουλος (Γεν. Γραμματέας Νέας Γενιάς)

Να σημειωθεί πως ο ΕΟΠΠΕΠ σχεδιάζει και εφαρμόζει Εθνικό Σύστημα Πιστοποίησης της μη-τυπικής εκπαίδευσης, η οποία περιλαμβάνει την αρχική και συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων, και παράλληλα, υποστηρίζει επιστημονικά τις υπηρεσίες Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ