Εφημερίδα Κοινωνική

Υγειονομικός έλεγχος στις φυλακές Κορυδαλλού

 Breaking News

Υγειονομικός έλεγχος στις φυλακές Κορυδαλλού
11 Νοεμβρίου 2014

Έλεγχο σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 6/11, στελέχη του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Το πόρισμα με τις διαπιστώσεις από τον έλεγχο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πειραιά.

Στην διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Στο Νοσοκομείο: Ο αριθμός των κρατουμένων, που νοσηλεύονται κυμαίνεται περίπου στα 220 άτομα και η δυναμικότητα είναι για 60 άτομα, με αποτέλεσμα να συνωστίζονται οι ασθενείς στους θαλάμους (10- 18 άτομα).

Εξαιτίας του συνωστισμού ο ατομικός ρουχισμός αποθηκεύεται κάτω από τα κρεβάτια με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής ο καθαρισμός των θαλάμων. Γι’ αυτό συνεστήθη να γίνεται επιμελέστερος καθαρισμός των θαλάμων.

Επίσης, στο χώρο συγκέντρωσης των απορριμμάτων διαπιστώθηκε πλημμελής καθαριότητα. Γι’ αυτό, συνεστήθη να γίνεται συστηματικός καθαρισμός του χώρου προσωρινής αποθήκευσης των απορριμμάτων και πιο τακτική αποκομιδή αυτών.

Στο Ψυχιατρείο: Σε τμήμα της οροφής ορισμένων θαλάμων του 2ου ορόφου βρέθηκε υγρασία και τα στρώματα σε θαλάμους του 1ου ορόφου βρέθηκαν ρυπαρά. Συνεστήθη να αποκατασταθεί, όπου χρειάζεται, η υγρασία και να αντικατασταθούν τα ακάθαρτα στρώματα.

Στο μαγειρείο του Ψυχιατρείου εντοπίστηκαν αρθρόποδα υγειονομικής σημασίας (μυρμήγκια, αράχνες κ.α.) και συνεστήθη να γίνεται πιο συστηματική καταπολέμηση εντόμων υγειονομικής σημασίας στο μαγειρείο.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι στον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πολλές παρατηρήσεις, που είχαν γίνει σε προγενέστερο έλεγχο (Μάρτιο του 2014) έχουν αποκατασταθεί.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ