Εφημερίδα Κοινωνική

Οι προτάσεις του «Λιμανιού της Αγωνίας» για Κυκλοφοριακό, Πλειστηριασμούς, ΔΗΡΑΠ, Τέλη και Βοηθήματα

 Breaking News

Οι προτάσεις του «Λιμανιού της Αγωνίας» για Κυκλοφοριακό, Πλειστηριασμούς, ΔΗΡΑΠ, Τέλη και Βοηθήματα
17 Νοεμβρίου 2014

Η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς, η πόλη μας» κατέθεσε σημαντικές προτάσεις προς όφελος της πόλης και γενικότερα των Πειραιωτών:

1) ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚO Μετά από έντονη πίεση της παράταξής ο Δήμαρχος υποχρεώθηκε να ορίσει διαπαραταξιακή επιτροπή για να συζητήσει το θέμα την Παρασκευή 14.11.2014 κι ώρα 11.00.

2) ΔΗΡΑΠ Για ακόμη μία φορά το θέμα του δημοτικού ραδιοφώνου αναβλήθηκε και θα συζητηθεί μαζί με τον προϋπολογισμό. Επομένως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τότε για να πληρωθούν.

3) ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ Πρέπει να μεριμνήσουμε για την προστασία των πολιτών και των μικροϊδιοκτητών και να μην επισπεύδουμε πλειστηριασμούς όταν πρόκειται για την πρώτη και μοναδική κατοικία, τόνισε η Σύμβουλος της Δημοτικής Κίνησης «Το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς, η πόλη μας» κα. Μαρία Σταθάκη και κάλεσε τον Δήμο να μην προχωρήσει σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

4) ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ Θεωρούμε ότι η πόλη του Πειραιά έχει υψηλά τέλη και στην παρούσα οικονομική συγκυρία είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν ελαφρύνσεις σε περισσότερες κατηγορίες δημοτών που δοκιμάζονται, αλλά να καθιερωθούν και απαλλαγές σε ορισμένες περιπτώσεις.

5) ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ Το «Λιμάνι της Αγωνίας –Πειραιάς, η πόλη μας» ασφαλώς και στηρίζει την κοινωνική πολιτική του Δήμου, ασφαλώς και θα ψηφίσει την πρωτοβουλία αυτή, αλλά θεωρεί ότι αυτή πρέπει να βελτιωθεί, διότι το ποσό των €60.000 είναι τελείως ανεπαρκές αν σκεφτεί κανείς ότι αντιστοιχεί σε μόλις €36 ανά δημότη για το 1% των δημοτών και, επιπροσθέτως, ότι πρόσφατα ο Δήμος δαπάνησε €150.000 για συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Μασσαλίας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας. «Για να είναι πιο ουσιαστική η συμβολή του Δήμου στις ανάγκες των χειμαζόμενων συνδημοτών μας θα πρέπει το ποσό κάθε διατακτικής που θα χορηγηθεί να είναι τουλάχιστον της τάξης των €100 και να καλύπτει ένα φάσμα μεγαλύτερο του 1% των συμπολιτών μας» τόνισε η σύμβουλος του «Λιμανιού της Αγωνίας -Πειραιάς η πόλη μας» κα. Βάνα Μελά.

 

Υπήρξαν και άλλα πολλά σημαντικά θέματα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης όπως η προσωρινή παραχώρηση των πινάκων του Ιδρύματος Ζαχαρίου, για την οποία το «Λιμάνι της Αγωνίας, Πειραιάς η πόλη μας» τόνισε στον Δήμαρχο ότι ναι μεν θα πρέπει να γίνει αποδεκτή η προσφορά αλλά πρέπει να παρθεί μέριμνα για την καταγραφή, ασφάλιση και φύλαξη των πινάκων καθώς επίσης και έρευνα για να βρεθεί πως έχουν παραμείνει μόνο 27 (;) πίνακες από τους πάνω από 200 που διέθετε το ίδρυμα.

Τέθηκε επίσης το θέμα της προμήθειας ενός μικρού λεωφορείου για δρομολόγηση από τα Καμίνια προς το κέντρο της πόλης και το Χατζηκυριάκειο, η επικινδυνότητα του στεγάστρου στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Φάληρο που χρησιμοποιείται από πολλούς δημότες καθώς και η κοπή δένδρων μπροστά στο μεγάλο ιδιωτικό πάρκινγκ της Ευριπίδου, Καραολή-Δημητρίου και Καραΐσκου για την οποία κλήθηκε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου να παρέμβει. Έγινε επίσης ερώτηση για το αν διαθέτει άδεια το διαφημιστικό περίπτερο-εκθετήριο μπροστά από το γιαπί της Ραλλείου και αν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών όπως προβλέπεται από τον νόμο Καλλικράτης.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ