Εφημερίδα Κοινωνική

Για 2η χρονιά κοινωνικό φροντιστήριο στο δήμο Δάφνης – Υμηττού

 Breaking News

Για 2η χρονιά κοινωνικό φροντιστήριο στο δήμο Δάφνης – Υμηττού
16 Νοεμβρίου 2014

Με ανοιχτή επιστολή του προλόγισε την δημιουργία εκ νέου του θεσμού του κοινωνικού φροντιστηρίου ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού Μιχαήλ Σταυριανουδάκης. Ειδικότερα στην ανακοίνωση του απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς λέει :

«Η Ελληνική Κοινωνία συνεχίζει να βιώνει μια πολυδιάστατη κρίση, εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Σ’ αυτήν την πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση ο Δήμος μας λειτουργεί εξαρχής σταθεροποιητικά με πολλές πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα, έχοντας βαθιά επίγνωση των ευθυνών έναντι των δημοτών του και κυρίως των νέων, που χειμάζονται ιδιαίτερα από την ανεργία και τις οδυνηρές συνέπειές της, που σε πολλές περιπτώσεις αναστέλλει ή και ματαιώνει τα όνειρά τους.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χώρο της παιδείας υπήρξε πάντοτε πρώτη και βασική προτεραιότητά μας, ώστε, μεταξύ των άλλων, όλοι οι νέοι μας να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για το σκοπό αυτό, μετά την επιτυχία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, κατά το παρελθόν έτος, προγραμματίσαμε και φέτος τη λειτουργία του στο 2ο Γ. Λύκειο Δάφνης (Γράμμου 1) με τη συνεργασία των τοπικών Ε.Λ.Μ.Ε και την πρόθυμη συμμετοχή εκπαιδευτικών των σχολείων του Δήμου μας, αλλά και εθελοντών καθηγητών της ευρύτερης περιοχής, που εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Για μια ακόμη φορά ο εθελοντισμός γίνεται στρατηγικός κόμβος αλληλεγγύης. Ενδυναμώνει τη συνεργασία και προσδίδει νόημα στη ζωή μας.»

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ