Εφημερίδα Κοινωνική

Εκδήλωση με θέμα: «Διαβήτης και Υγιεινός τρόπος ζωής» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

 Breaking News

Εκδήλωση με θέμα: «Διαβήτης και Υγιεινός τρόπος ζωής» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
17 Νοεμβρίου 2014

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά στο εκπαιδευτικό σεμινάριο «Διαβήτης και Υγιεινός τρόπος ζωής», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων προσέφερε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα δημαρχιακά του καθήκοντα και τον ευχαρίστησε που βρίσκεται δίπλα τους, αρωγός στις προσπάθειές τους.

Ο κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε τα εξής:

«Έξω από το Δημαρχείο, ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη έκανε δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στους περαστικούς. Μου έκανε εντύπωση ότι αρκετοί πολίτες περίμεναν να εξεταστούν, γεγονός που δείχνει ότι σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο κόσμος έχει ανάγκη από τέτοιες δράσεις που στόχο έχουν την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και φυσικά, την πρόληψη. Ο Δήμος Πειραιά θα είναι πάντα δίπλα σε συλλόγους και φορείς που έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες πάνω σε τόσο σημαντικά ζητήματα ειδικά όταν αφορούν την υγεία».

Η κα Ειρήνη Νταϊφά, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού στο χαιρετισμό της τόνισε:

«Ο άνθρωπος, η υγεία του και το μέλλον των παιδιών μας βρίσκονται πρώτιστα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Σε μια εποχή οικονομικής και κοινωνικής κρίσης οφείλουμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στον άνθρωπο, στην καθημερινότητά του, στην υγεία του. Γιατί η υγεία είναι πολιτισμός. Σε αυτό τον εξαιρετικό χώρο πολιτισμού, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έχουμε τη χαρά να υποδεχθούμε το Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων. Πρόκειται για ένα Σύλλογο, ο οποίος παίρνει πρωτοβουλίες και διοργανώνει δράσεις με στόχο την ενημέρωση και φυσικά την πρόληψη που είναι πρωταρχικός στόχος θεραπείας όλων των ασθενειών. Ο διαβήτης, όπως οι περισσότερες ασθένειες, δεν γνωρίζει ούτε φύλο ούτε ηλικία. Η καθημερινή μας ζωή, η διατροφή, η άσκηση, το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, συνδέεται άμεσα με τον πολιτισμό της καθημερινότητας ο οποίος περικλείει τη σωματική και πνευματική μας υγεία”.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ