Εφημερίδα Κοινωνική

Δεν «ναυαγεί» αλλά καθυστερεί η συμφωνία με την Cosco

 Breaking News

Δεν «ναυαγεί» αλλά καθυστερεί η συμφωνία με την Cosco
14 Νοεμβρίου 2014

Για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν περί «ναυαγίου» στην επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά μίλησε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον «ΑΘΗΝΑ 9,84». Ειδικότερα, ο Υπουργός είπε : «Πρόκειται για μια αναβολή της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΟΛΠ για την 25η Νοεμβρίου στην οποία θα συζητείτο το θέμα της οριστικής συμφωνίας για τον φιλικό διακανονισμό και την επέκταση της επένδυσης της COSCO στον Πειραιά και περιμέναμε και την έγκριση του ΤΑΙΠΕΔ προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτό το οποίο πολύ απλά συνέβη είναι ότι ακόμα παρατηρήσεις, τις οποίες έκανε το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έχουν αποτυπωθεί πλήρως στο κείμενο της συμφωνίας του φιλικού διακανονισμού. Είμαστε πάρα πολύ κοντά στη διευθέτηση αυτού του θέματος με στόχο ακριβώς να προχωρήσει αυτή η επένδυση. Εμείς δεν υποχωρούμε από το στόχο μας να γίνει αυτή η επένδυση. Μια επένδυση την οποία θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική για την ανάπτυξη του Πειραιά, για την μετατροπή του σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου και βέβαια για τη στρατηγικής σημασίας συνεργασία που έχουμε χαράξει με την Κίνα.»

Αναφορικά με τους δύο νέους όρους που έχουν προκύψει -σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο στο θέμα της αποκρατικοποίησης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας ο υπουργός παρατήρησε ότι στόχος του Πρωθυπουργού είναι η άρση οποιονδήποτε διαφωνιών.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ