Εφημερίδα Κοινωνική

Χρ. Βρεττάκος : Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των ανθρώπων για δουλειά δημιουργούσαν τη δική τους «πελατεία»

 Breaking News

Χρ. Βρεττάκος : Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των ανθρώπων για δουλειά δημιουργούσαν τη δική τους «πελατεία»
14 Νοεμβρίου 2014

Στον εισαγγελέα το πόρισμα του ΑΣΕΠ για τις 27 νομιμοποιήσεις

Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται το πόρισμα του ΑΣΕΠ για τις 27 παράνομες μονιμοποιήσεις που έγιναν στο Δήμο Δραπετσώνας και εκείνος με τη σειρά του άσκησε ποινικές διώξεις κατά των υπεύθυνων, προκειμένου να εκτελεστεί η απόφαση για ανάκληση διορισμών και διακοπή μισθοδοσίας των επίορκων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ που επικαλείται το πόρισμα τους ΑΣΕΠ για τους επίορκους υπαλλήλους των δήμων, οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον Δήμο Δραπετσώνας κρίθηκαν με απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού στις 4 Νοεμβρίου παράνομες και γι αυτό ζητήθηκε η ανάκληση των προσλήψεων. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως οι 27 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον πρώην Δήμο Δραπετσώνας που είχαν πραγματοποιηθεί το 2004 με τα κριτήρια του «Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου» (ΠΔ 164/2004) και ζητά την ανάκληση των προσλήψεων.

Μάλιστα η απόφαση αυτή αναμένεται να αποτελέσει οδηγό και για τις απολύσεις υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν παράνομα και σε άλλους δήμους.

 

Τρεις από τις περιπτώσεις παράνομων μονιμοποιήσεων στη Δραπετσώνα 

Το δημοσίευμα της εφημερίδας του Έθνους αναφέρεται και σε τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις παράνομων μονιμοποιήσεων στο δήμο Δραπετσώνας με το Διάταγμα Παυλόπουλου την περίοδο 2004-2005.

1. Ο υπάλληλος που επικαλούταν τρεις συμβάσεις με το Δήμο συνολικής διάρκειας 24 μηνών. Παρουσίασε δύο συμβάσεις με διακοπή μεταξύ τους που ξεπερνά τους 15 μήνες. Η αίτηση του απορρίφθηκε αλλά η τότε δημοτική αρχη υπέβαλε φάκελο προσθέτοντας ανύπαρκτη σύμβαση για να καλύψει το κενό.

2. Γυναίκα υπάλληλος εμφάνισε δύο συμβάσεις με διακοπή μεταξύ τους διάρκειας 11 μηνών -κάτι που σήμαινε ότι δεν την κάλυπτε το διάταγμα Παυλόπουλου-. Η τότε δημοτική αρχή υπέβαλε τα χαρτιά της με πλαστές βεβαιώσεις ότι είχε απασχοληθεί στο μεσοδιάστημα.

Ένας άλλος υπάλληλος κατέθεσε τα δικαιολογητικά που έδειχναν ότι καλύπτεται από το διάταγμα, ωστόσο… ξέχασε πως να ενημερώσει πως είχε υποβάλει αγωγή στο

 

Για το θέμα , τη δική του θέση επανέλαβε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος λέγοντας : «Το πόρισμα του ΑΣΕΠ και οι διάλογοι του Δημοτικού Συμβουλίου του 2004 αποδεικνύουν ατράνταχτα ότι οι δυνάμεις των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης «έφτιαχναν πελατεία» εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των ανθρώπων για δουλειά. Σήμερα καλούν τον Δήμο να απολύσει 12 ανθρώπους και να καταργήσει ταυτόχρονα 12 θέσεις εργασίας όχι γιατί κόπτονται για τη διαπλοκή αλλά γιατί κόπτονται για τις απολύσεις της Τρόικας. Αν θέλει η κυβέρνηση να μιλήσει για διαπλοκή δεν έχει παρά να κοιταχτεί στον καθρέφτη της και να παραιτηθεί. Για τις αποφάσεις μας θα σας ενημερώσουμε αφού πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ