Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά

 Breaking News

Ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά
30 Οκτωβρίου 2014

Μπήκαν τα συνεργεία στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά, το οποίο παραμένει κλειστό λόγω των φθορών που προκλήθηκαν από τη σφοδρή βροχόπτωση της προηγούμενης εβδομάδας. Ο υπόγειος χώρος του σχολείου πλημμύρισε, ενώ καταστράφηκε και η δεξαμενή πετρελαίου στην οποία υπήρχε 1,5 τόνος πετρέλαιο. Αδύνατη η διεξαγωγή μαθημάτων λόγω των αναθυμιάσεων.

Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν ιδιαίτερα στον υπόγειο χώρο -ύψους 3 μέτρων- ο οποίος πλημμύρισε, με το νερό να φτάνει έως και τις σκάλες του ισογείου. Επιπλέον, ολική ήταν η καταστροφή του κεντρικού συστήματος θέρμανσης, αφού εκτός από τον καυστήρα καταστράφηκε και η δεξαμενή πετρελαίου, με 1,5 τόνο πετρέλαιο να διαχέεται στον χώρο. Ως συνέπεια αδύνατη είναι η διεξαγωγή των μαθημάτων, καθώς υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των παιδιών.

«Τη Δευτέρα ξεκινάνε τα μαθήματα»

Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, Αναστασία Μουσάλη, είπε στο in.gr πως οι διαδικασίες αποκατάστασης των φθορών έχουν ξεκινήσει, ενώ πρόσθεσε πως θα ζητήσει έγγραφο από τον Δήμο για την καταλληλότητα του χώρου, έτσι ώστε το σχολείο να ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά από την ερχόμενη εβδομάδα. Αναλυτικά, η κ. Μουσάλη τόνισε:

«Έχουν μπει στον υπόγειο χώρο του σχολείου συνεργεία και μπουλντόζες για να καθαρίσουν τον χώρο. Το πιθανότερο είναι πως την Δευτέρα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα. Όμως, θα ζητήσω έγγραφο από τον Δήμο για την καταλληλότητα του χώρου και αφού το λάβω, τότε οι μαθητές θα μπούνε στο κτίριο».

Σύσκεψη για ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό

Ο κ. Μώραλης συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη προκειμένου να συζητήσουν αναλυτικά την κατάσταση μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν και την πόλη του Πειραιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση αποφασίστηκε η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά να αναλάβει πρωτοβουλία και να συγκαλέσει τις επόμενες ημέρες ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των όμορων δήμων της Α΄ και Β΄ Πειραιά και την ΕΥΔΑΠ, για να προσδιοριστούν οι αιτίες που προκάλεσαν ζημιές σε οικίες και καταστήματα της πόλης έτσι ώστε να υπάρχει στο μέλλον ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία θα λύσουν το πρόβλημα.

Επιπλέον συζητήθηκε ο σχεδιασμός που έχει ο Δήμος Πειραιά για το νέο ΕΣΠΑ και αναζητήθηκαν τρόποι επικοινωνίας ανάμεσα στον δήμο και στην Περιφέρεια για να μπορούν οι δύο πλευρές να εντάξουν τα έργα που σχεδιάζει η δημοτική Αρχή στη νέα προγραμματική περίοδο καθώς και μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον Δήμο Πειραιά και την Περιφέρεια.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ