Εφημερίδα Κοινωνική

Τα παιχνίδια στην τηλεόραση με τον αναγραμματισμό των λέξεων

 Breaking News

Τα παιχνίδια στην τηλεόραση με τον αναγραμματισμό των λέξεων
06 Οκτωβρίου 2014

Από την Καραβά – Γαλάνη Μαρίνα

Έχει καθιερωθεί να παίζονται πολλά παιχνίδια κερδοφόρα στην Τηλεόραση. Οσάκις έχω επιχειρήσει να λάβω μέρος , ποτέ δεν κατορθώνω να παίρνω μέρος και να επικοινωνώ με την παρουσιάστρια του παιχνιδιού. Τα τηλεφωνήματά μου πάνε χαμένα, μαζί με το κόστος τους και μένω απογοητευμένη και λέω πως ποτέ δεν θα ξαναπαίξω.

Το Σάββατο στις 30 Αυγούστου το βράδυ, κατά τις 8- 8,30 μμ, ψάχνοντας μήπως βρω κάτι ενδιαφέρον, βρέθηκα σ’ ένα παιχνίδι αναγραμματισμού λέξεως στο κανάλι Ε.

Η εύρεση της λέξεως είχε τα εξής γράμματα: ΛΟΑΓΣΤΙΑΟΡ.

Παρόλο που είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δεν θα ξαναλάβω μέρος, άρχισα να εξετάζω τα γράμματα, κι αφού σε κάποια στιγμή βρήκα τη λέξη, που ήταν η «ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ», κι επειδή έβλεπα πως κάποιος που πήρε τηλέφωνο, είπε τη λέξη ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ, ή κάτι άλλο, αποφάσισα να λάβω μέρος κι εγώ. Παίρνω τον αριθμό που είχαν γράψει στο επάνω μέρος της οθόνης « 14757», και βγαίνει μια μαγνητοφωνημένη γυναικεία φωνή, που ευχαριστεί που λαβαίνω μέρος, αναφέρει πόσο κοστίζει το τηλεφώνημα «1,45 ευρώ» και κάτι άλλα άσχετα λόγια και επεμβαίνει με πολύ αχνή φωνή μια άλλη γυναικεία φωνή που μου είπε πως μπορώ να ξαναπροσπαθήσω και να ξαναδοκιμάσω.

Ξαναπαίρνω τηλέφωνο και γίνεται ακριβώς το ίδιο, όπως προηγουμένως. Επειδή είχα βρει τη λέξη , είπα να ξαναδοκιμάσω, έως ότου με φέρουν σε επικοινωνία με την τηλεπαρουσιάστρια του παιχνιδιού. Κάθε φορά όμως μου απαντούσαν το ίδιο οι δυο γυναικείες φωνές. Δεν μπορούσα να έλθω σ’ επαφή με το κανάλι. Είπα ότι θα τηλεφωνώ συνέχεια κι ας πληρώσω οσοδήποτε, φτάνει να βεβαιωθώ ότι τα τηλέφωνα που γίνονται , είναι για να πληρώνουν οι συμμετέχοντες, αφού πάντοτε λέγονται τα ίδια από τις κυρίες αυτές και ότι κατά τα μέσα του παιχνιδιού, βγαίνει κάποιος και

λέει μια παραπλήσια λέξη που είναι λάθος, και για να μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε. Βγαίνει επίσης μια λεζάντα που λέει «Μην εγκαταλείπετε».

Έκανα τις σκέψεις αυτές, γιατί αναλογίστηκα: Πώς ο άνθρωπος αυτός που απάντησε, ήλθε σε επικοινωνία με την τηλεπαρουσιάστρια; Αφού εγώ έχω πάρει περισσότερο από δέκα φορές στο τηλέφωνο που δίνεται, και λέγονται πάντα τα ίδια… Εγκατέλειψα εξοργισμένη και σκέφθηκα πως και κάποια άλλη φορά που είχα πάρει σε παιχνίδι με νούμερα, το ίδιο μου απάντησαν , αλλά δεν έδωσα σημασία.

Συνηθίζεται έτσι. Στο τέλος, αφού η εκπομπή κρατήσει όση ώρα έχει προβλεφθεί και το ποσό των χρημάτων ασφαλώς είναι ικανοποιητικό, βγαίνει κάποιος ή κάποια και λέει τη σωστή απάντηση. Πώς έρχονται σε επικοινωνία σ’ αυτό το τηλέφωνο «14757» κι εγώ που είχα πάρει τόσες φορές, μου απαντούσαν το ίδιο από μαγνητοφωνημένες κασέτες, χωρίς να έχω καμιά επικοινωνία;

Δεν με ρώτησαν τίποτε, ούτε καν το όνομά μου…

Στο κάτω μέρος της οθόνης είχε ένα άλλο νούμερο επικοινωνίας ( 210 -6812970 ), που δεν έδινε καμιά δικαιολογημένη απάντηση σε αυτά που ήθελα εγώ να ρωτήσω. Κι εκεί μαγνητοφωνημένες απαντήσεις , που έλεγαν τα ίδια από το 1 έως το 7,και που το τελευταίο μιλούσε για τους όρους του παιχνιδιού, χωρίς να αναφέρεται σε τίποτα, και ότι αν ήθελα κάτι, να αναφέρω το όνομά μου κι άλλα σχετικά, και θα μου απαντήσουν σε τέσσερις μέρες.

Τι παίζεται, λοιπόν;

Έμαθα ότι τις τελευταίες μέρες γίνονται νομικές κινήσεις να καταργηθεί το πλαίσιο λειτουργίας αυτών των παιχνιδιών.

Ας προχωρήσουν οι διαδικασίες… αλλά κυρίως, να καταλάβει ο κόσμος την απάτη που συντελείται.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ