Εφημερίδα Κοινωνική

Στόχοι τρομοκρατών ο Β. Μαρινάκης, η Siemens, ο Θ. Βενιάμης και Θ. Φέσσας

 Breaking News

Στόχοι τρομοκρατών ο Β. Μαρινάκης, η Siemens, ο Θ. Βενιάμης και Θ. Φέσσας
02 Οκτωβρίου 2014

Χτύπημα με πιθανούς στόχους τον εφοπλιστή και δημοτικό συμβουλο Πειραιά Βαγγέλη Μαρινάκη και τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα σχεδιάζαν τρομοκράτες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν, αργά το απόγευμα της Πέμπτης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, στην κατοχή νεαρού που συνελήφθη βρέθηκαν τηλέφωνα της Ενωσης Ελληνων Εφοπλιστών και σημειώσεις στις οποίες γίνονταν εκτενείς αναφορές στον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, στον πρόεδο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα και στη σύζυγό του Μαρία Τσελέντη.

Επίσης, υπήρχαν τηλέφωνα της Ενωσης Ελληνων Εφοπλιστών και αναφορές στον πρόεδρό της Θεόδωρο Βενιάμη, τις εταιρείες Capital, Siemens, Info Quest, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία.

Κατά τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., ετοιμαζόταν τρομοκρατικό χτύπημα το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους έναν 30χρονο συνεργό του Νίκου Μαζιώτη, συμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν ο κ. Κικίλιας και ο αντιστράτηγος Τσακνάκης.

Ο 30χρονος συνελήφθη την ώρα που έμπαινε σε γκαράζ στον Βύρωνα, το οποίο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τις τελευταίες 10 ημέρες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ενοικιαστής του γκαράζ ήταν ο ίδιος ο Μαζιώτης, ο οποίος είχε δώσει ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας, όπως διαπιστώθηκε από δακτυλικό αποτύπωμα που εντοπίστηκε πάνω στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

Οταν ο νεαρός άνοιξε το γκαράζ, συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής.

Μέσα στο γκαράζ βρέθηκε μία σχάρα αυτοκινήτου, αλλά και τα κλειδιά του Nissan Sunny το οποίο είχε κλαπεί και χρησιμοποιήθηκε στη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής, τον περασμένο Απρίλιο.

Την ευθύνη για το χτύπημα αυτό έχει αναλάβει ο Επαναστατικός Αγώνας.

Στο σακίδιο του νεαρού, ο οποίος αρνείται να συνεργαστεί με τις Αρχές, και δεν είναι σεσημασμένος, βρέθηκε πλήθος σημειώσεων που οδηγούν τις Αρχές στο συμπέρασμα ότι οι τρομοκράτες προετοίμαζαν βομβιστικό χτύπημα το οποίο, μάλιστα, προσδιορίζουν χρονικά για το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Κατά τις ίδιες εκτιμήσεις, σχεδιαζόταν πρόβα η οποία θα ελάμβανε χώρα την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου.

Στις σημειώσεις υπήρχε, επίσης, σχεδιάγραμμα του λιμανιού του Πειραιά, σημειώσεις που παρέπεμπαν σε κατοπτεύσεις χώρων την 1η και τη 2η Οκτωβρίου, αλλά και δρομολόγιο χρονομετρημένο στα 16 λεπτά για τη διαδρομή από την Αμφιθέα στο γκαράζ του Βύρωνα.

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δεν έχει ταυτοποιηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία προκειμένου να δοθεί εισαγγελική άδεια για τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του.

«Ο αγώνας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι διαρκής και επίμονος», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ