Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση φορέων του Πειραιά με θέμα την τουριστική ανάπτυξη

 Breaking News

Συνάντηση φορέων του Πειραιά με θέμα την τουριστική ανάπτυξη
10 Οκτωβρίου 2014

Ιδιαίτερα σημαντική και εποικοδομητική ήταν η συνάντηση φορέων του Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στην Επιχειρηματική Λέσχη του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, με θέμα την τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Ν. Μανεσιώτης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την ανταπόκριση και συμμετοχή τους στη συνάντηση, στην οποία μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Σαρωνικού κ. Π. Χατζηπέρος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Πειραιά Αντιδήμαρχος κ. Ν. Καρβουνάς, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΛΠ κ. Σ. Χατζάκος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χ. Πάλλης, ο Πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δ. Μαθιός, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου κ. Δ. Αρμενάκης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων-Εξαγωγέων κ. Ν. Μαυρίκος και ο κ. Μ. Νομικός, μέλος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας.

Οι παρευρισκόμενοι εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην αναγκαιότητα άμεσης διασύνδεσης της εμπορικής λειτουργίας της πόλης του Πειραιά με το λιμάνι και την εκμετάλλευση του τουριστικού προϊόντος που προέρχεται από την κρουαζιέρα, ως δυναμικού μοχλού ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, με την ενεργό συμμετοχή του Δήμου Πειραιά.

Όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας brand name του Δήμου Πειραιά, site ενημέρωσης των επισκεπτών, συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στις διεθνείς εκθέσεις και προβολή της πόλης στο ηλεκτρονικό marketing με στόχο την ενδυνάμωση της τουριστικής προβολής της. Επισήμαναν την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του αναπτυξιακού πρότυπου της πόλης, ώστε να γίνει ελκυστική και φιλική, μέσω της ανάδειξης της αρχαιολογικής – πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της αξιοποίησης των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα περιλαμβάνουν και την εγκατάσταση των Δικαστηρίων του Πειραιά, της αξιοποίησης των παραλιών, της ανάδειξης του Δημοτικού Θεάτρου σε επισκέψιμη πολιτιστική υποδομή της πόλης, της αναβάθμισης του κέντρου με παρεμβάσεις επανασχεδιασμού και δημιουργίας σήμανσης διαδρομών, νέων χώρων πρασίνου, πεζοδρομίων κ.ά.

Δεδομένης της ανάγκης δημιουργίας ενός πλαισίου σύμπραξης και συνένωσης δυνάμεων των τοπικών φορέων, που θα συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του Πειραιά, ως πόλη – λιμάνι, οι συμμετέχοντες δήλωσαν την πρόθεσή τους, για συνεχή διάλογο και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, με τη στήριξη της Επιχειρηματικής Λέσχης Πειραιά, για την άμεση επίτευξη του κοινού αυτού σκοπού.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ