Εφημερίδα Κοινωνική

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη συνεισφορά των εφοπλιστών εν μέσω κόντρας

 Breaking News

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη συνεισφορά των εφοπλιστών εν μέσω κόντρας
03 Οκτωβρίου 2014

Σκληρή αντιπαράθεση Βαρβιτσιώτη και Δρίτσα στη Βουλή 

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μετά την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρασε η επίμαχη τροπολογία που αφορά την οικειοθελή συνεισφορά των εφοπλιστών. Προηγήθηκε έντονη κόντρα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τον υπουργό Ναυτιλίας, Μ.Βαρβιτσιώτη, που υπεραμύνθηκε της ρύθμισης. Για κραυγαλέα σκανδαλώδη ευνοϊκή ρύθμιση μίλησε ο Θ.Δρίτσας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον υπουργό ότι μιλά ως εκπρόσωπος Τύπου των Ελλήνων εφοπλιστών.

Υπεραμυνόμενος ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ.Βαρβιτσιώτης, της ρύθμισης και της συνεισφοράς των ελλήνων εφοπλιστών στην οικονομία της χώρας, τόνισε ότι τίθεται συγκεκριμένος οικονομικός στόχος ώστε στα επόμενα τέσσερα χρόνια να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία 420 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι την ώρα που ο αρχηγός του συναντιέται με τους εφοπλιστές και τους δίνει διαβεβαιώσεις ότι τίποτα δεν θα πειράξει, στη Βουλή ακούγονται κορώνες που δημιουργούν ανασφάλεια.

«Θα ήταν δείγμα κυβερνητικής ωριμότητας, σοβαρότητας και υπευθυνότητας να στηρίξετε την τροπολογία και να στείλετε ένα μήνυμα και στην ελληνική ναυτιλία για τη συνεισφορά της ότι δεν διακινδυνεύεται τίποτα από τυχόν αλλαγές», υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, έκανε λόγο για παραβίαση του Συντάγματος με μια κραυγαλέα σκανδαλώδη ευνοϊκή ρύθμιση, για την οποία το κόμμα του έχει ζητήσει την απόσυρσή της και επιτέθηκε στον υπουργό Ναυτιλίας κατηγορώντας τον ότι μιλά στη Βουλή ως εκπρόσωπος Τύπου των Ελλήνων εφοπλιστών, ταυτιζόμενος πλήρως με τα συμφέροντά τους.

«Ο κ. υπουργός προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και ζητά να τους αναγορεύσουμε σε εθνικούς ευεργέτες, γιατί σε τέσσερα χρόνια θα δώσουν όλοι 420 εκατ. ευρώ. Με μια ρύθμιση μάλιστα που προβλέπει οικειοθελή συνεισφορά και όχι υποχρεωτική», τόνισε ο κ. Δρίτσας.

«Η συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ, που γίνεται σε αυτή τη φάση, με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, αφορά ένα νέο συμβόλαιο υποχρεώσεων, που έχουν απέναντι στον ελληνικό λαό», κατέληξε ο κ. Δρίτσας.

«Κατηγορούμαι ως εκπρόσωπος Τύπου των εφοπλιστών γιατί μίλησα για την επιτυχία της ελληνικής ναυτιλίας, που ο κ. Δρίτσας θέλει να αποξενώσει. Εδώ συζητάμε για 420 εκατ. ευρώ επιπλέον από αυτά που λαμβάνει το ελληνικό κράτος από την εφοπλιστική κοινότητα. Αυτό είναι το συμβόλαιο που κάναμε εμείς. Αυτά που εσείς οραματίζεστε, εμείς τα έχουμε υπογράψει και τα εφαρμόζουμε», αντέτεινε ο υπουργός Ναυτιλίας.

 

Βολές και από τη ΔΗΜΑΡ

Έντονη κριτική άσκησε επί της τροπολογίας και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν εξηγεί επαρκώς ότι η κατάργηση της υποχρεωτικής έκτακτης φορολόγησης των εφοπλιστών, την οποία μετατρέπει με τη νέα ρύθμιση σε οικειοθελή, είναι παράλληλα και δεσμευτική για τους εφοπλιστές.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ