Εφημερίδα Κοινωνική

Ολυμπιακός: Ο πρωταθλητοκτόνος!

 Breaking News

Ολυμπιακός: Ο πρωταθλητοκτόνος!
23 Οκτωβρίου 2014

Την τελευταία πενταετία ο Ολυμπιακός έχει εξελιχθεί σε πρωταθλητοκτόνο στα ματς του Champions League ενώπιον του κοινού του, μιας και ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν προσκυνήσει επτά ομάδες που ΄χουν κατακτήσει τίτλους εντός συνόρων.

Και επειδή, σίγουρα, πολλοί θα αναρωτιέστε τον λόγο του θέματος, η απάντηση βρίσκεται στις δυο νίκες που έχουν πετύχει φέτος οι Πειραιώτες. Στο μεγαλείο του «Καραϊσκάκη», λοιπόν, υποκλίθηκε η πρωταθλήτρια Ισπανίας, Ατλέτικο στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με 3-2 για να πάρει τη… σκυτάλη την Τετάρτη (22/10) η κάτοχος του Καμπιονάτο, Γιουβέντους με το 1-0.

Πέρσι την «πλήρωσε» ως πρωταθλήτρια Αγγλίας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία στο πρώτο ματς των «16» ηττήθηκε με 2-0, ενώ έχουν προηγηθεί και άλλες. Στον όμιλο, η πρώτη του Βελγίου, Αντερλεχτ ηττήθηκε με 3-1, ενώ στο Καραϊσκάκη υποτάχθηκε τη σεζόν 11-12 τόσο η τότε κάτοχος του Σαμπιονά, Μονπελιέ όσο και η μπουντεσλιγκάτη, Ντόρτμουντ, αμφότερες με 3-1.

Οσο για το πότε έγινε η αρχή; Ηταν στις 16 Σεπτεμβρίου του 2009, όταν η Αλκμααρ ως κάτοχος του τίτλου στην Ολλανδία έχασε με 1-0.

Μάλιστα οι επτά αυτές ομάδες εκπροσωπούν χώρες που όλες τους βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ, ακόμα και η θεωρητικά πιο αδύναμη Άντερλεχτ, αφού το 10ο Βέλγιο βρίσκεται δύο θέσεις πάνω από τη χώρα μας, με την Ελλάδα μόλις χθες να σκαρφαλώνει ξανά στη 12η.

 

 

 

 

Πηγή: sentragoal.gr

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ