Εφημερίδα Κοινωνική

Όλγα Σταυροπούλου: Η Ελληνίδα Πρέσβειρα της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

 Breaking News

Όλγα Σταυροπούλου: Η Ελληνίδα Πρέσβειρα της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας
13 Οκτωβρίου 2014

Για πρώτη φορά, 144 χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους, και δημιουργούν το θεσμό της Ημέρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, στις 19 Νοεμβρίου 2014, στα Ηνωμένα Έθνη, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας και το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ.

Η Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει, να εμπνεύσει και να ενδυναμώσει 250 εκατομμύρια γυναίκες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Για την Ελλάδα, οι φορείς υλοποίησης του θεσμού, επέλεξαν την Όλγα Σταυροπούλου, ως Πρέσβειρα της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, μια δραστήρια επιχειρηματία, που τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με την προώθηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, και χαίρει της ιδιαίτερης αναγνώρισης πολλών ανθρώπων, και ειδικότερα γυναικών, που έχουν στραφεί για συμβουλευτική, καθοδήγηση και ενθάρρυνση σε εκείνη. Την υποψηφιότητά της υπέβαλε και υποστήριξε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε).

Η Ελληνίδα Πρέσβειρα :Η Όλγα Σταυροπούλου είναι μάχιμη επιχειρηματίας, αναγνωρισμένη μέντορας και διακρίνεται για τα πολυάριθμα έργα και δράσεις που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί για την ενίσχυση και προώθηση της επιχειρηματικότητας, της απασχολησιμότητας και της δια βίου μάθησης και κατάρτισης που μεταξύ άλλων ενδυναμώνουν τον άνθρωπο με γνώση και δεξιότητες. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών & Κοινωνιολογίας (Northeastern University, USA) και μεταπτυχιακού Διεθνών Πολιτικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Βρυξελλών).Tο 2000 ίδρυσε μαζί με την ομάδα των συνεργατών της τη ΜΙΛΗΤΟΣ Α.Ε., όπου κατέχει τη θέση της Προέδρου. Ταυτόχρονα, είναι ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης knowl για την Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση. Μεταξύ άλλων, είναι Πρόεδρος της Επιτροπής για την Επιχειρηματική Συμμαχία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Γυναικών και Τεχνολογίας, Γενική Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών / Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων, Συντονίστρια του ελληνικού τμήματος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μεντόρων για Γυναίκες Επιχειρηματίες (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΓΔ Επιχειρήσεων & Βιομηχανίας),Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αθηνών, Πειραιώς & Περιχώρων (ΕΣΥΝΕ),και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας για την Ελλάδα.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ