Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Δήμος Περιστερίου φιλοξένησε την Έκθεση Διακοσμητικών Αντικειμένων από Ανακυκλώσιμα Υλικά

 Breaking News

Ο Δήμος Περιστερίου φιλοξένησε την Έκθεση  Διακοσμητικών Αντικειμένων από Ανακυκλώσιμα Υλικά
13 Οκτωβρίου 2014

Εκατοντάδες μαθητές των σχολείων και πολίτες επισκέφθηκαν την Έκθεση Διακοσμητικών Αντικειμένων από Ανακυκλώσιμα Υλικά του Χρήστου Κοντόπουλου, που φιλοξενήθηκε από τον Δήμο Περιστερίου στο Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης.

Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση κυρίως των μαθητών σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, στα πλαίσια των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων, που αναπτύσσει ο Δήμος Περιστερίου με σύνθημα: «Δεν πετάμε τίποτε, ΤΑ ΠΑΝΤΑ είναι χρήσιμα».

7-(2)

Κατά την επίσκεψή της στην έκθεση, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου τόνισε ότι: «Σκοπός του Δήμου Περιστερίου είναι η δημιουργία ενεργών πολιτών, η αλλαγή συμπεριφορών, στάσεων και αντιλήψεων σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων. Έτσι η προσέγγιση μας έχει ένα χειραφετικό γνωσιακό ενδιαφέρον καθώς δίνουμε έμφαση στην ενεργό συμμετοχική δράση των μαθητών για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος». Από την πλευρά του, ο κ. Χρήστος Κοντόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη και την Αντιδήμαρχο κα Τσιώτα για τη δυνατότητα που του έδωσαν να εκθέσει τις δημιουργίες τους, στοχεύοντας να κάνει τους μαθητές να υιοθετήσουν συγκεκριμένους τρόπους συμπεριφοράς και στάσεις. Εκτός από τα εκθέματα του κ. Κοντόπουλου (πάνω από 400), δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να παρακολουθήσουν παράλληλες επιδείξεις για τον τρόπο κατασκευής αντικειμένων από τον ίδιο τον δημιουργό. Όλα τα εκθέματα μετά το πέρας της έκθεσης, χορηγήθηκαν στα σχολεία, που επισκέφθηκαν την έκθεση και τα οποία κατά την επίσκεψή τους δήλωσαν ποιο από τα εκθέματα επιθυμούν.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ