Εφημερίδα Κοινωνική

Μοσχάτο – Ταύρος : Πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης δικαιώνει τη δημοτική Αρχή

 Breaking News

Μοσχάτο – Ταύρος : Πόρισμα των Ελεγκτών  Δημόσιας Διοίκησης δικαιώνει τη δημοτική Αρχή
30 Οκτωβρίου 2014

Απόλυτη δικαίωση των Δημοτικών Αρχών του πρώην Δήμου Μοσχάτου και του νέου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, των υπηρεσιών και των εργαζομένων του Δήμου ήρθε με το πόρισμα για το τέλος Κτήσης και την ανέγερση του πολιτιστικού κέντρου στο Μοσχάτο, μετά την ολοκλήρωση του πολύμηνου ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Είχε προηγηθεί πριν από 1,5 χρόνο περίπου ανώνυμη καταγγελία προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, η οποία ανέφερε ότι δήθεν έχουν χαθεί χρήματα ύψους περίπου 2.000.000 € από τα έσοδα του Τέλους Κτήσης, το οποίο θεσπίστηκε το 2004 για αγορά οικοπέδων για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων στο Μοσχάτο.

Ταυτόχρονα, η ίδια καταγγελία ανέφερε ότι δήθεν η ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου στο Μοσχάτο, “υπερχρεώθηκε” κατά 1.200.000 €.

Με βάση την παραπάνω ανώνυμη και ανυπόστατη καταγγελία πραγματοποιήθηκε επί 8 μήνες εξονυχιστικός έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο πριν λίγες μέρες εξέδωσε και μας διαβίβασε το πόρισμά του.

Με το πόρισμα αυτό δικαιώνεται τόσο η Δημοτική Αρχή του πρώην Δήμου Μοσχάτου, όσο και η σημερινή Δημοτική αρχή του νέου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, αφού τα θέματα χρονικά ανάγονταν από το 2004 και μετά.

Ο Δήμαρχος δήλωσε χαρακτηριστικά σχετικά με το πόρισμα: «Με την ανάγνωση του πορίσματος αισθάνομαι πρώτα ως πρόσωπο και μετά ως Δήμαρχος ηθικά, πολιτικά και Νομικά απόλυτη δικαίωση. Η δικαίωση αυτή φυσικά αφορά όχι μόνο τη δική μας Δημοτική Αρχή και Δημοτική περίοδο, αλλά αφορά και την προηγούμενη Διοίκηση και τον πρώην Δήμαρχο Ταξιάρχη Παπαντώνη. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου η αλήθεια έλαμψε! Το δίκαιο αποδόθηκε»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ