Εφημερίδα Κοινωνική

Μια έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στη θάλασσα, στα ελληνικά νησιά και τις όμορφες γωνιές της Ελλάδος

 Breaking News

Μια έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στη θάλασσα, στα ελληνικά νησιά και τις όμορφες γωνιές της Ελλάδος
08 Οκτωβρίου 2014

Η Μαρίνα Ζωγραφάκη με αρκετές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο ενεργητικό της εκθέτει 41 έργα της, όλα ελαιογραφίες στο μουσαμά, που αναδεικνύουν περίτρανα τις ομορφιές της πατρίδας μας, τις ήρεμες και πολλές φορές φουρτουνιασμένες θάλασσες, τα πανέμορφα Ελληνικά νησιά και πολλές όμορφες, μαγευτικές όπως θα μπορούσαμε να πούμε, γωνιές της υπέροχης Ελλάδας.

Όλα αυτά αναδεικνύει με το χρωστήρα της η Μαρίνα Ζωγραφάκη βάζοντας δίπλα στην τέχνη της, τη ψυχή της, την αγάπη και το μεράκι γι’ αυτό που χρόνια τώρα κάνει ζωγραφίζοντας, να αποδίδει δηλαδή το όμορφο και αληθινό, μετατρέποντας το άψυχο μοντέλο σε ζωντανό, σαν να είναι έτοιμο να βγει από τον πίνακα.

Υπήρχε όμως και μια άλλη διάσταση που δείχνει την ευαίσθητη ψυχή της ζωγράφου. Οι 41 πίνακες που εκτίθενται στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας στη Μαρίνα Ζέας και που απευθύνονται στο φιλότεχνο κοινό θα ενισχύσουν με τα χρήματα από την πώλησή τους την προσπάθεια στήριξης και διατήρησης του Μουσείου, ενός χώρου όπου εκτίθεται όλη σχεδόν η ναυτική ιστορία της Ελλάδας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στις 1/10/2014 και στην εκδήλωση παρευρέθη πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων Ανώτεροι και Ανώτατοι κυρίως Ναύαρχοι ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού αφού και ο σύζυγος της Ζωγράφου Κώστας Ζωγραφάκης είναι Ναύαρχος ε.α. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Νοεμβρίου και θα είναι ανοιχτή από Δευτέρα έως Σάββατο από 9.00-14.00.

Στη φίλη μου Μαρίνα Ζωγραφάκη εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία, και να έχει πάντα και για πάρα πολλά χρόνια τη δύναμη, να μας ταξιδεύει με τα έργα της σε όσα μαγευτικά μέρη επιλέγει να αποτυπώσει στα ζωγραφικά της ταμπλώ.

 

*Γιάννης Παναγιωτάκης, τ. Γενικός Δ/ντης ΕΡΤ, τ. Πρόεδρος Δημοτικού Ραδιόφωνου Πειραιά «ΚΑΝΑΛΙ-1»

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ