Εφημερίδα Κοινωνική

Κερατσίνι – Δραπετσώνα:Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους 27 υπαλλήλους

 Breaking News

Κερατσίνι – Δραπετσώνα:Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους 27 υπαλλήλους
22 Οκτωβρίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι εργαζόμενοι του Δήμου, ενώ εκπρόσωποι των εργαζομένων με τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο και τους βουλευτές της Β” Πειραιά Π. Λαφαζάνη, Ευγ. Βαμβακά, Δ. Μανωλάκου και Μ. Γιαννακάκη συναντήθηκαν με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αντιπροσωπεία τόνισε στον κ. Μητσοτάκη ότι, εάν προχωρήσει σε απολύσεις των 27 υπαλλήλων, αφενός 27 οικογένειες θα πεταχτούν στον Καιάδα της ανεργίας αφετέρου οι υπηρεσίες του Δήμου θα υποστούν πολύ μεγάλο πλήγμα. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το ζήτημα και επιφυλάχθηκε για την απάντηση του.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας δήλωσε σχετικά «Συνεχίζουμε μαζί με τους εργαζόμενους τον αγώνα μας με κάθε πρόσφορο μέσο. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των ανθρώπων του Δήμου μας στη δουλειά και το δικαίωμα των δημοτών μας στις δομές που οι εργαζόμενοι αυτοί υπηρετούν».

Το θέμα όπως ήταν αναμενόμενο, συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος κ. Βρεττάκος, έδωσε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το θέμα. Όπως τόνισε, σαν Δημοτική Αρχή στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζει οποιαδήποτε κίνηση και αν κάνουν, ενώ επεσήμανε ότι οι συναντήσεις αυτές έχουν στόχο να κερδίζουν οι εργαζόμενοι λίγο παραπάνω χρόνο. Ο δήμαρχος, παράλληλα, ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι ζήτησε από τον Υπουργό να περιμένει την απόφαση των ποινικών δικαστηρίων και μετά να προβεί στις όποιες ενέργειες.

Πηγαίνοντας λίγο παρακάτω το θέμα, ο κ. Βρεττάκος, επιχειρώντας μία μικρή αναδρομή στο πως μονιμοποιήθηκαν οι 27 υπάλληλοι του πρώην δήμου Δραπετσώνας, έκανε λόγο για υποκρισία αφού ο ίδιος νόμος που νομιμοποίησε τότε τους εργαζόμενους, εκμεταλλευόμενος την ανάγκη τους για εργασία, τώρα τους στοχοποιεί και τους πετάει στο δρόμο. Δεν δίστασε μάλιστα, να μιλήσει και για μικροκομματικά οφέλη που τυχόν αποκόμισαν όσοι διόρισαν τους συγκεκριμένους εργαζομένους.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ