Εφημερίδα Κοινωνική

Η ναυτιλία να είναι πέρα από κάθε κομματική αντιπαράθεση

 Breaking News

Η ναυτιλία να είναι πέρα από κάθε κομματική αντιπαράθεση
13 Οκτωβρίου 2014

Εθνική συνεννόηση για να μην χαθεί το πλεονέκτημα της ισχυρής ναυτιλία η οποία πρέπει να μείνει «πέρα και μακριά από την κομματική αντιπαράθεση» πρότεινε κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης στην ομιλία του η οποία και ήταν εστιασμένη στα της ναυτιλίας.

Μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης είπε : «Έχουμε ξεκινήσει μία πολιτική αξιοποίησης των εθνικών λιμένων. Τα λιμάνια μας δεν πρέπει να εξυπηρετούν μόνο τις ελληνικές ανάγκες, αλλά να κατακτήσουν το ρόλο τους ως διεθνή διαμετακομιστικά κέντρα και ως πύλες εισόδου της Ευρώπης. Ανοίξαμε τα λιμάνια μας σε διεθνείς συνεργασίες. Η Νέα Δημοκρατία πρώτη, μόνη της, με τη συμφωνία με την COSCO το 2008. Σήμερα είμαστε στα πρόθυρα να ολοκληρώσουμε την επέκταση αυτής της συμφωνίας κατά 230 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να κάνουμε το λιμάνι του Πειραιά το πρώτο σε δυναμικότητα και το πρώτο σε τεχνολογία σε όλη τη Μεσόγειο. Γιατί σήμερα για τον Πειραιά έχουν συναφθεί πλέον συμφωνίες με μεγάλους κολοσσούς, οι οποίοι μεταφέρουν το διαμετακομιστικό τους κέντρο εδώ -η SONY, η ZTE, η HUAWEI- και βέβαια τα έσοδά του έχουν αυξηθεί εκρηκτικά, αφού μόνο το πρώτο εξάμηνο έχουμε μία αύξηση των εσόδων περίπου 24%.

Παράλληλα, προχωρούμε στην αποκρατικοποίηση των λιμανιών. Πάλι με στόχο να προσελκύσουμε επενδύσεις και να φέρουμε και άλλα λεφτά στον τόπο: Πέραν των 230 εκατομμυρίων ευρώ από την επέκταση της σύμβασης με την COSCO , υπολογίζουμε ότι τα λεφτά που θα εισρεύσουν από το σύνολο της αξιοποίησης των λιμανιών, είτε στο ΤΑΙΠΕΔ είτε με τη μορφή επενδύσεων, θα αγγίξουν παραπάνω από το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ για Θεσσαλονίκη και Πειραιά. Θεωρώ ότι αυτά τα λεφτά είναι κρίσιμα για να καταστήσουν τα λιμάνια μας όχι μόνο διεθνώς ανταγωνιστικά, αλλά και ως αυτόνομους πόλους ανάπτυξης για την ίδια την πατρίδα.»

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ