Εφημερίδα Κοινωνική

Η κατανάλωση ψαριών προστατεύει την ακοή

 Breaking News

Η κατανάλωση ψαριών προστατεύει την ακοή
02 Οκτωβρίου 2014

Οι γυναίκες που καταναλώνουν τουλάχιστον δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα παρουσιάζουν χαμηλότερο κίνδυνο απώλειας της ακοής, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Clinical Nutrition».

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, αν και η μείωση και συχνά η απώλεια της ακοής αποτελεί μια αναπόφευκτη συνέπεια της γήρανσης, η ταυτοποίηση πιθανών τροποποιήσιμων παραγόντων κινδύνου μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη ή την καθυστέρησή της. Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση οποιουδήποτε είδους ψαριού, όπως ο τόνος, τα λευκά ψάρια ή τα οστρακοειδή, σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο απώλειας της ακοής στις γυναίκες, γεγονός που υποδεικνύει ότι η διατροφή πιθανόν να παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του εν λόγω προβλήματος.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ