Εφημερίδα Κοινωνική

Γιοφύρι της Αρτας… η Ράλλειος Σχολή – Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στις εργασίες

 Breaking News

Γιοφύρι της Αρτας… η Ράλλειος Σχολή – Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στις εργασίες
01 Οκτωβρίου 2014

Την ανάγκη να συνεχιστούν άμεσα οι εργασίες κατασκευής του νέου σχολικού κτιρίου για την οριστική εγκατάσταση του Ραλλείου Γυμνασίου και του Ραλλείου Λυκείου, υπογραμμίζει ο Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση στους υπουργούς Παιδείας και Υποδομών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να πληροφορηθεί πώς αιτιολογείται η νέα διακοπή των εργασιών και ρωτά τους υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την παράδοση του διδακτηρίου πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Ο Θ. Δρίτσας υπενθυμίζει ότι το Γυμνάσιο και Λύκειο της Ραλλείου Σχολής, ενός από τα πιο παλιά και ιστορικά σχολεία της χώρας (έτος ίδρυσης 1855), στεγάζονται τα τελευταία 8 χρόνια χωριστά σε 2 πολυκατοικίες κατασκευής 1970 στο κέντρο του Πειραιά με μικρές αίθουσες διδασκαλίας, χωρίς αυλή και χωρίς αθλητικούς χώρους. Το έτος 2008 ξεκίνησε η κατασκευή νέου διδακτηρίου, όμως έξι χρόνια μετά οι περισσότερες από 500 μαθήτριες με τους γονείς – κηδεμόνες τους και οι 60 καθηγητές εξακολουθούν να υφίστανται τις συνέπειες της αδικαιολόγητης αυτής καθυστέρησης.

Για το θέμα, ο Θ. Δρίτσας είχε υποβάλει ερώτηση και το 2010, στην οποία είχε λάβει την απάντηση από τους τότε αρμόδιους υπουργούς ότι το έργο θα περατωθεί τον Ιούνιο του 2011, κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ. Οι εργασίες ξεκίνησαν τελικά πριν μερικούς μήνες αλλά στις 20 Σεπτεμβρίου 2014 σταμάτησαν και πάλι. Όπως αναφέρει, σύμφωνα με την από 22-9-2014 επιστολή του Διευθυντή ΓΕΛ Ραλλείου Θηλέων Πειραιά δρος Δημήτριου Καλαϊτζίδη, του Προέδρου Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Ραλλείου κυρίου Ιωάννη Παναγιωτόπουλου, του Διευθυντή Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά κυρίου Θρασύβουλου Μαραγκόζογλου και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων του Ραλλείου Γυμνασίου κυρίου Νικόλαου Χαρέα, η διακοπή των εργασιών οφείλεται στο γεγονός ότι, αν και ο εργολάβος έχει παραδώσει πιστοποιημένες εργασίες ύψους 1,8 εκατ. ΕΥΡΩ, η χρηματοδότηση υπολείπεται κατά πολύ υποχρεώνοντάς τον να αναστείλει τις εργασίες κατασκευής.

«Η εξασφάλιση σύγχρονων και κατάλληλων σχολικών κτηρίων αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση της Πολιτείας. Στην προκειμένη περίπτωση, η καθυστέρηση εκπλήρωσης της υποχρέωσης αυτής δεν φαίνεται να είναι επαρκώς αιτιολογημένη, δεδομένου ότι το έργο χρηματοδοτείται από κονδύλια ΕΣΠΑ, φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ο κωδικός του έργου είναι Ε0459 «Ολοκλήρωση της Ραλλείου Σχολής Πειραιά, οικοδομικές εργασίας & η/μ εγκαταστάσεις». Είναι προφανές ότι διαφαίνεται κίνδυνος για μια ακόμα φορά η Πολιτεία να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της» υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ