Εφημερίδα Κοινωνική

«Φρένο» στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και ποτών

 Breaking News

«Φρένο» στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και ποτών
16 Οκτωβρίου 2014

Ηλεκτρονικό «φρένο» στο λαθρεμπόριο και την απάτη στα προϊόντα καπνού και τα αλκοολούχα ποτά επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών. Το σχέδιο προβλέπει την τοποθέτηση ηλεκτρονικών συστημάτων σήμανσης – ιχνηλασιμότητας και ψηφιακής επαλήθευσης σε όλα τα πακέτα τσιγάρων και καπνού και στις φιάλες των αλκοολούχων ποτών. Πρόκειται για ένα νέο σύστημα το οποίο θα επιτρέπει την παρακολούθηση όλων των προϊόντων καπνού και ποτών και θα εντοπίζει τα λαθραία ή νοθευμένα προϊόντα.

Για την εισαγωγή του νέου συστήματος η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με την οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να υποβάλουν προτάσεις για την ανάπτυξη του κατάλληλου συστήματος, το οποίο θα πρέπει να είναι συμβατό με το πληροφοριακό σύστημα των τελωνείων ICISnet καθώς και με τις προβλέψεις της Κοινοτικής Οδηγίας για τα προϊόντα καπνού και να μπορεί να εφαρμοστεί και στα αλκοολούχα ποτά.

Στις προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να περιγράφεται η μορφή και τα χαρακτηριστικά της σήμανσης και τα βασικά τεχνικά πρότυπα του συστήματος παρακολούθησης και εντοπισμού, καθώς και κοστολογικά στοιχεία.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ