Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΒΕΠ: Επί τάπητος το τρίπτυχο: «Μεταρρυθμίσεις-Απασχόληση-Ανάπτυξη»

 Breaking News

ΕΒΕΠ: Επί τάπητος το τρίπτυχο: «Μεταρρυθμίσεις-Απασχόληση-Ανάπτυξη»
31 Οκτωβρίου 2014

Μια γόνιμη, υψηλού επιπέδου συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014, στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με το επίκαιρο θέμα, που αφορά στο τρίπτυχο: «Μεταρρυθμίσεις-Απασχόληση-Ανάπτυξη», στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την οποία συνδιοργάνωσαν το Ε.Β.Ε.Π. και το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής & Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, αποτύπωσε την αρνητική εικόνα της αγοράς, με τα προβλήματα της ρευστότητας κτλ. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής & Δημόσιας Διακυβέρνησης, κ. Γ. Γραμματίδης, αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης των υποδομών στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε να γίνει πιο ελκυστικό για τη διακίνηση εμπορευμάτων, αλλά και φιλόξενο για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιά, την οποία επιμελήθηκε ο αναπλ. Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του ΠΑ.ΠΕΙ., κ. Χ. Αλεξάκης, οι οποίοι δημιούργησαν ένα «Παρατηρητήριο Μεταρρυθμίσεων» σε 22 κλάδους της Οικονομίας (π.χ. Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Επενδυτικό Περιβάλλον, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Ναυτιλία κ. ά) για την περίοδο 2010-2014.

Η Επικεφαλής της Manpower για την Ελλάδα ,κα Β. Κουσία προέβαλε τα προσόντα και τις αξίες τις οποίες πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι, ώστε να μπορούν να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες, που απαιτεί η παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας. Ο κ. Δ.Δανηλάτος, ως εκπρόσωπος του σωματείου «ΑΞΙΟΤΗΣ» μίλησε για την ανάγκη πολλών παρεμβάσεων στη Δημόσια Διοίκηση, έτσι ώστε να βελτιώνονται οι υπηρεσίες, που προφέρονται στον πολίτη ,μέσω της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της λογοδοσίας, της εμπιστοσύνης και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ολοκληρώνοντας, ένα καίριας σημασίας θέμα, το οποίο αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ήταν και ο ρόλος των Επιμελητηρίων στη σημερινή εποχή, όπου επικράτησε η άποψη πως, «πρέπει να λειτουργήσουν στην υπηρεσία των μελών τους με ανταποδοτικούς όρους και προστιθέμενη αξία, ως Hubs λύσεων και εργαλείων απασχόλησης».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ