Εφημερίδα Κοινωνική

Εμμένει κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ η Παμπειραϊκή Επιτροπή

 Breaking News

Εμμένει κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ η Παμπειραϊκή Επιτροπή
11 Οκτωβρίου 2014

Θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στις 22/10/2014

Πραγματοποιήθηκε στις 8.10.2014 συνεδρίαση της Γραμματείας της Παμπειραϊκής Επιτροπής κατά της Ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Η Γραμματεία επαναβεβαίωσε ομόφωνα την απόφασή της κατά της οποιασδήποτε ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ με οποιαδήποτε μορφή και αν επιχειρηθεί. Ειδικότερα εστίασε την συζήτησή της στην «κυβερνητική μεθόδευση», όπως την χαρακτηρίζει που αφορά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών που η κυβέρνηση έχειεπιλέξει για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Σύμφωνα με την επιτροπή, το ξεπούλημα του ΟΛΠ σε ιδιωτικά μονοπωλιακά συμφέροντα θα έχει δραματικές συνέπειες για τον Πειραιά και τους υπόλοιπους δήμους (Δραπετσώνα – Κερατσίνι – Πέραμα – Σαλαμίνα) και αναμένεται να πλήξει την απασχόληση, τις θέσεις εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων. Παράλληλα σοβαρές θα είναι και οι επιπτώσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αναπτύσσουν την δραστηριότητά τους στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά όπως είναι οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες, οι έμποροι κ.λπ.Το λιμάνι του Πειραιά θα αποκοπεί από τους κατοίκους και την κοινωνία ενώ θα αυξηθούν τα κόστη τόσο στο εμπορικό όσο και στο επιβατηγό τμήμα του λιμανιού. Η σχέση πόλης – λιμανιού θα διαρραγεί οριστικά. Ακτοπλοΐα, Τουρισμός, Εξαγωγικό Εμπόριο, θα περάσουν σε μονοπωλιακά συμφέροντα που έχουν ως αποκλειστικό γνώμονα και σκοπό την κερδοφορία τους.

Όχι στην πρόταση για το Λιμενικό Ταμείο

Παράλληλα η Γραμματεία της Παμπειραϊκής Επιτροπής συζήτησε την πρόσφατη πρωτοβουλία και παρέμβαση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη ο οποίος πρότεινε και το Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά κατά πλειοψηφία αποδέχθηκε, την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου Πειραιά το οποίο θα ανήκει 100% στον Δήμο Πειραιά αφού υλοποιηθεί η πώληση των μετοχών. Ομόφωνα η Γραμματεία της Παμπειραικής Επιτροπής απέρριψε την θέση του Δημάρχου Πειραιά και τον καλεί να αποσύρει την πρότασή του και να συνταχθεί όπως προηγουμένως με το σύνολο της κοινωνίας και των κοινωνικών φορέων της πόλης που αγωνίζονται για να μην ευοδωθούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί και μεθοδεύσεις. Παίρνοντας υπόψη το γεγονός ότι η υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ βρίσκεται σε εξέλιξη εκείνο που επιβάλλεται είναι να αναπτυχθούν και να ενισχυθούν οι δράσεις, οι πρωτοβουλίες και οι αγώνες για να ματαιωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης. Η Γραμματεία της Παμπειραϊκής Επιτροπής μαζί με την ΟΜΥΛΕ και τα συνδικάτα του ΟΛΠ αποφάσισαν την σύγκληση όλων των φορέων που συμμετέχουν σε αυτήν σε κοινή σύσκεψη για τις 22.10.2014.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ