Εφημερίδα Κοινωνική

Χωρίς σύνταξη όσοι παραιτούνται και εντοπίζονται με πλαστά δικαιολογητικά

 Breaking News

Χωρίς σύνταξη όσοι παραιτούνται και εντοπίζονται με πλαστά δικαιολογητικά
02 Οκτωβρίου 2014

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτέλεσε στην Βουλή η ρύθμιση περί ελέγχου γνησιότητας δικαιολογητικών των δημοσίων υπαλλήλων, και ειδικότερα η διάταξη που αφορά όσους θα παραιτούνται από το Δημόσιο προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν κατά την ημερομηνία εφαρμογής του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου, όσοι εντοπίζονται κατά τον αυτεπάγγελτο έλεγχο εγκυρότητας των σχετικών με την πρόσληψή τους δικαιολογητικών ότι είχαν προσκομίσει πλαστά πιστοποιητικά, δεν θα δικαιούνται σύνταξης.

Πάντως, απαντώντας στις ηχηρές αντιδράσεις εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Μητρόπουλου, ο οποίος επέμεινε ότι η επίμαχη διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ, με αποτέλεσμα να κοπούν συντάξεις που ήδη χορηγούνται, η κ. Χριστοφιλοπούλου διαβεβαίωσε ότι δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.

«Δηλαδή αν κάποιος προσλήφθηκε στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά και ετοιμάζεται να παραιτηθεί για να συνταξιοδοτηθεί, εσείς πιστεύετε ότι πρέπει να πάρει σύνταξη; Εμείς λέμε όχι» είπε η υφυπουργός απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Μητρόπουλος αντέτεινε ότι «δεν είναι δυνατόν κάποιος που δούλεψε στο δημόσιο για χρόνια και έχει πάρει σύνταξη να του κοπεί με την λογική αυτού του ελέγχου και να μην μπορεί να ζήσει τα επόμενα χρόνια της ζωής του».

Πάντως, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν κάποιες βελτιώσεις προς αποφυγή παρερμηνειών, όπως η αφαίρεση του όρου περί γνησιότητας των δικαιολογητικών και η διατήρηση μόνον του όρου περί πλαστότητας.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ