Την Τρίτη το πρωί πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Κορυδαλλού από τη Δ/νση Αστυνομίας Πειραιά, με σκοπό τον έλεγχο και την καταστολή της εγκληματικότητας ομάδων Ρομά, που είναι εγκατεστημένοι στο Σχιστό Κορυδαλλού.
Επικεφαλής της επιχείρησης ορίστηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Κ. Κυριαζόπουλος με βοηθό τον Αστυνομικό Διευθυντή Σταύρο Μπαζάκο.
Για την αποτελεσματική και ασφαλή έκβαση της επιχείρησης, καθ’ όλη τη διάρκεια της οποίας παρίσταντο δυο εισαγγελικοί λειτουργοί της Εισαγγελίας Πειραιά, διατέθηκαν οι παρακάτω αστυνομικές δυνάμεις:
- 2 διμοιρίες ΥΑΤ
- 2 ομάδες ΟΠΚΕ
- Συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών
- Μονάδα με αστυνομικό σκύλο
- Αστυνομικοί από το Τμήμα Τροχαίας Κορυδαλλού
- Αστυνομικοί από την Υποδ/νση Ασφαλείας Πειραιά ( 8 άτομα)
- Αστυνομικοί από τη Δ/νση Αστυνομίας Πειραιά (28 άτομα)
Επιπλέον, στο σημείο που έγινε η επιχείρηση βρίσκονταν:
- Εκπρόσωποι και εργαζόμενοι του Δήμου Κορυδαλλού
- Συνεργείο της ΔΕΔΗΕ
- Συνεργείο του Δασαρχείου Αιγάλεω
- Κλιμάκιο της κτηνιατρικής Υπηρεσίας
- Πυροσβεστικό όχημα
- Όχημα του ΕΚΑΒ
Έγινε έλεγχος σε περίπου 60 ημεδαπά άτομα, από τα οποία τα 28 προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού για εξακρίβωση στοιχείων. Τρία άτομα συνελήφθησαν για κατοχή όπλων, λαθρεμπορία και ρευματοκλοπή.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορυδαλλού σε συνεργασία με το οικείο Αστυνομικό Τμήμα.
Η Τροχαία πέρασε από έλεγχο 56 οχήματα και βεβαίωσε 11 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., ενώ από την Κτηνιατρική Υπηρεσία βεβαιώθηκε άλλη μια παράβαση περί κτηνοτροφίας.
Από τη Δασική Υπηρεσία και την ΔΕΔΗΕ καταγράφηκαν 33 ακίνητα και θα υποβληθούν ισάριθμες μηνύσεις για παραβάσεις περί αναδασωτέας περιοχής.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης για τις περιπτώσεις διασάλευσης της τάξης, ήταν παρούσα η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Γρηγορία Οικονομάκου, καθώς και ο Β’ βοηθός ΓΑΔΑ Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Γρηγοράκης.
Ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία κατεδάφισε ένα τοιχίο- πλατφόρμα, καθώς δεν υπήρχε άδεια αρμόδιας αρχής και οριοθετήθηκαν τα σημεία που ελέγχθηκαν στον «οικισμό», με αποτέλεσμα να είναι γνωστό το εύρος και η θέση της επιχείρησης για τη λοιπή περιοχή.
Η παραπάνω επιχείρηση έγινε μετά από συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης με τον Υπουργό κ. Κικίλια και την εντολή έδωσε ο ίδιος ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ στην Αστυνομική Δ/νση Πειραιά.