Εφημερίδα Κοινωνική

5ο Μεσογειακό Φόρουμ : « Ο δρόμος της αλφάβητου»

 Breaking News

5ο Μεσογειακό Φόρουμ : « Ο δρόμος της αλφάβητου»
15 Οκτωβρίου 2014

Πόλεις και φορείς της Μεσογείου συναντήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Το 5ο Φόρουμ με θέμα «Ο Δρόμος της Αλφαβήτου: Πολιτιστική Κληρονομιά και Προκλήσεις στη Μεσόγειο» έλαβε χώρα το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και στην Αθήνα. Διοργανώνεται από το Ίδρυμα της Τύρου (Tyre Foundation www.fondationtyr.org), το οποίο έχει έδρα το Παρίσι και τη Βηρυτό και γραφεία στην Ουάσινγκτον και τη Γενεύη με στόχο την προστασία της ιστορικής πρωτεύουσας της Φοινίκης, Τύρο, και άλλων εμβληματικών τόπων της Μεσογείου.

Το Φόρουμ συγκέντρωσε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών, επιστήμονες, επιχειρηματικούς παράγοντες και άλλους εταίρους από τις δύο όχθες της Μεσογείου (Γαλλία, Ελλάδα, Λίβανος, Μαρόκο, Πορτογαλία, Ισπανία, Τυνησία). Στόχος του Φόρουμ είναι να συμβάλει στην ενίσχυση των συνεργιών μεταξύ των πόλεων του δικτύου, που σήμερα φθάνουν τις 52 σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων 6 ελληνικών πόλεων. Το Φόρουμ πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, βασικό συνεργάτη του Συνδέσμου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Στο πολύ ενδιαφέρον διήμερο συμπόσιο αυτό, κάποιες από τις θεματικές που καλύφθηκαν ήταν η γένεση της αλφαβήτου, οι σχέσεις των Ελλήνων και Φοινίκων κατά την πρώιμη εποχή του Σιδήρου, η Μεσόγειος από την Ανατολή στη Δύση.

Στην διημερίδα αυτή, ξεχώρισε η πράξη της κυρίας Πόπης Δικαίου-Κοσσυφάκη, βοηθού Διοικητού των Ρόταρυ, η οποία δώρισε 20 Πειραϊκά Λευκώματα εις μνήμη του ιατρού συζύγου της.

Αναφορικά δε με τις παρουσίες, την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Άντζελα Γκερέκου, ενώ το «παρών» έδωσαν η κα Ρόδη Κράτσα, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, ο κ. Κράτσας, πρώην υπουργός, ο Σπύρος Σπυρίδων Γ. Γ. της Αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου, ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος ΕΣΕΕ & ΕΒΕΠ, η Αναστασία Αναγνωστοπούλου – Παλούμπη πρόεδρος Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, καθώς και οι Δημήτρης Κρητικός – τ. Γενικός Δ/ντης της ΔΗΡΑΠ, Γιάννης Σπυράκης – τέως Αντιδήμαρχος, Κική Καλογεράκου-πρόεδρος συνδέσμου γυναικών Πελοποννήσου & νήσων Ιονίου, Νταϊάνα Λυκουρέζου-πρόεδρος των Ρόταρυ Καλλιθέας, Μαρία Κυριαζάκου-πρώην πρόεδρος Χ.Ε.Ν. Πειραιά, κ. Ζαχαρακόπουλος-ιατρός, η Ιωάννα Παρασκευοπούλου-μουσικός και ο κ. Παλούμπης-Αντιναύαρχος ε.α.

DSCN1716

DSCN1629

DSCN1611

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ