Εφημερίδα Κοινωνική

Τα παλιά μαξιλάρια ευθύνονται για ακμή και αλλεργίες

 Breaking News

Τα παλιά μαξιλάρια ευθύνονται για ακμή και αλλεργίες
26 Σεπτεμβρίου 2014

Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να κοιμηθούν χωρίς το αγαπημένο τους μαξιλάρι. Μάλιστα, επειδή δεν θέλουν να το αποχωριστούν, παραμελούν το πλύσιμό του, ενώ δεν το αλλάζουν αν δεν περάσουν πολλά χρόνια. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι αγοράζουν νέο μαξιλάρι κάθε 3,5 με 5 χρόνια. Οι ειδικοί λένε ότι το μαξιλάρι που χρησιμοποιούμε έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία μας και ισχυρίζονται ότι θα ήμασταν πιο σχολαστικοί με τη φροντίδα του, αν γνωρίζαμε ότι η ελλιπής καθαριότητά του μπορεί να προκαλέσει ακμή και αλλεργικές αντιδράσεις (π.χ. συνάχι ή βήχα) ή να επιδεινώσει τις κρίσεις άσθματος.

Τα παλιά μαξιλάρια συγκεντρώνουν βρωμιές, ακάρεα και νεκρά κύτταρα από το δέρμα μας, με αποτέλεσμα όταν ξαπλώνουμε σε αυτά να μεταφέρεται στο πρόσωπό μας η βρωμιά που έχουν και να προκαλείται ακμή.

Οι επιστήμονες παροτρύνουν να πλένουμε τακτικά τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες, ενώ ως επιπλέον μέτρο προφύλαξης συστήνουν τη χρήση στεγνωτηρίου. Όσον αφορά τη σωστή επιλογή τους, συμβουλεύουν εκείνοι οι οποίοι κοιμούνται ανάσκελα ή στο πλάι να επιλέγουν αφράτα μαξιλάρια που να «γεμίζουν» το κενό ανάμεσα στο κεφάλι και τους ώμους. Αντίθετα, για εκείνους που ξαπλώνουν μπρούμυτα συστήνουν τα μαξιλάρια να είναι λεπτά.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ