Εφημερίδα Κοινωνική

Στις επάλξεις για τον Οίκο του Ναύτου

 Breaking News

Στις επάλξεις για τον Οίκο του Ναύτου
12 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΝΑΤ, ενώ συνεδρίαζε το ΔΣ, πραγματοποίησαν χτες το πρωί τα ναυτεργατικά σωματεία εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτικών. Αφορμή, η συρρίκνωση, όπως συνομολογούν όλα τα Σωματεία, στις ήδη μειούμενες δομές του Οίκου του Ναύτη, μιας υπηρεσίας που όπως έχουμε αναφέρει και άλλες φορές, χρηματοδοτείται από τις ασφαλιστικές εισφορές των Ναυτικών.

Αυτό που θέλουν να ανατρέψουν οι συνταξιούχοι, είναι να γίνει χρήση του χώρου του Οίκου του Ναύτη από την Κεντρική Υπηρεσία της 2ης ΥΠΕ στο εν λόγω κτίριο, έναντι 4000€ το μήνα για 20 χρόνια.

H ΠΕΝΕΝ, της οποίας μέλη παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση, με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα εξελίσσεται ένα «κακόγουστο» παιχνίδι αναφορικά με το κτίριο του Οίκου Ναύτη (Παλαιολόγου 15-Πειραιάς) στο οποίο επί 30 χρόνια βρισκόταν, λειτουργούσε και εξυπηρετούσε τις ανάγκες της ναυτεργατικής οικογένειας η κεντρική υπηρεσία του Οίκου Ναύτη, παρέχοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους εν ενεργεία και στους απόμαχους ναυτικούς και στις οικογένειές τους, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη δημοσίευσή μας.

Ενώ, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ / ΝΑΤ , με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγω για περεταίρω υποβάθμιση αναφερόμενοι σε : «Για τη μετεγκατάσταση έχει αρχίσει η σχετική διαμόρφωση του ισογείου του κτιρίου, και μάλιστα αυθαίρετα, αφού το κτίριο ανήκει στο ΝΑΤ, το οποίο, σύμφωνα με έγγραφά του, δεν έχει δώσει καμία άδεια για τη διαμόρφωση.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στις ήδη περιορισμένες και υποβαθμισμένες υπηρεσίες που παρέχονται στους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους, ενώ έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις όχι μόνο των ασφαλισμένων και των ναυτεργατικών σωματείων, αλλά και των γιατρών του ταμείου. Παράλληλα θεωρείται βήμα για την παράδοση στους ιδιώτες τόσο της ελεγκτικής υπηρεσίας όσο και του τμήματος των επειγόντων.»

Με τη σειρά της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Σωματείων Συνταξιούχων Αξιωματικών ΕΝ ζητάει να εκδοθεί η υπουργική απόφαση που είχε υποσχεθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν ήταν Υπ. Υγείας, να λειτουργεί ο Οίκους του Ναύτου τα πρωινά αποκλειστικά για τους ναυτικούς και τις οικογένειες τους.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ