Εφημερίδα Κοινωνική

Πρόληψη πνιγμών του ΚΕΕΛΠΝΟ με διεθνείς συμμάχους

 Breaking News

Πρόληψη πνιγμών του ΚΕΕΛΠΝΟ με διεθνείς συμμάχους
01 Σεπτεμβρίου 2014

Χιλιάδες παιδιά στη χώρα μας εκπαιδεύονται στην πρόληψη των πνιγμών στο νερό από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το ΚΕΕΛΠΝΟ, με σκοπό την προάσπιση της δημόσιας υγείας από ατυχήματα, σε συνεργασία με την ΕΟΥΔΑ, το Υπουργείο Άμυνας, το Hall of Fame και την Πριγκίπισσα του Μονακό.

Φέτος έχουν ήδη εκπαιδευτεί χιλιάδες παιδιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε κατασκηνώσεις και θερινά θέρετρα, στα πλαίσια του προγράμματος «Πνιγμός: Πρόληψη, Διάσωση, Φροντίδα». Σημειώνεται ότι βάση του Εθνικού Σχεδίου για τα Ατυχήματα, το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ως αποστολή του την προστασία της δημόσιας υγείας από ατυχήματα στο νερό. Εισηγητής του προγράμματος είναι ο Δρ. Στάθης Αβραμίδης που έχει βραβευτεί 4 φορές για την παγκόσμια προσφορά του στη ναυαγοσωστική από το International Swimming Hall of Fame και το Royal Life Saving Society Commonwealth (τελεί υπό την αιγίδα της Βασίλισσας Ελισάβετ).

Η διδασκαλία περιλαμβάνει ασφάλεια, διάσωση, επιβίωση σε ναυάγιο και αθλητική ναυαγοσωστική.

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ πρωτοστατεί στην προάσπιση της δημόσιας υγείας από ατυχήματα στο νερό, αυτή την φορά με την υποστήριξη σημαντικών οργανισμών» δήλωσε ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Δρ. Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ενώ ο εισηγητής του προγράμματος Δρ. Στάθης Αβραμίδης, (Διευθυντής Αθλητικής Ναυαγοσωστικής στην Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας), πρόσθεσε: «Το σώμα μας και η Γη είναι κυρίως νερό. Το στοιχείο που μας δίνει ζωή, μπορεί να μας την αφαιρέσει. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους».

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ