Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης στην Ελλάδα της κρίσης

 Breaking News

Ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης στην Ελλάδα της κρίσης
26 Σεπτεμβρίου 2014

Παρουσίαση βιβλίου του Λουκά Αποστολίδη στον Πειραϊκό Σύνδεσμο

Οι εκδόσεις Παπαζήση με τη συνεργασία του Πειραϊκού Συνδέσμου πραγματοποίησαν εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του συγγραφέα Λουκά Αποστολίδη, τη Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη (Καραΐσκου 104 – Πειραιάς), με θέμα: «Ο Ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης στην Ελλάδα της κρίσης – κοινωνικοί και δικαστικοί αγώνες».

Σε αυτό το βιβλίο ο κ. Αποστολίδης περιγράφει όλους τους δικαστικούς και κοινωνικούς αγώνες της εποχής των μνημονίων, καθώς και τις αποφάσεις της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη στο Στρασβούργο, όπου ομόφωνα (15-0) καταδίκασε την Ελλάδα και τους μνημονιακούς νόμους μέχρι το ν. 4093/12 για τις οδυνηρές περικοπές σε εργαζομένους και συνταξιούχους.

Το βιβλίο απευθύνεται σε κάθε πολίτη που ανησυχεί από τις οδυνηρές συνέπειες των μνημονίων και «έχοντας συνείδηση των δικαιωμάτων του, αντιστέκεται και δρα συλλογικά και ατομικά για τα δικαιώματα του και την αξιοπρέπεια της χώρας».

Η άποψη του κ. Αποστολίδη είναι ότι «η εμπλοκή του Δ.Ν.Τ. μονάχα δεινά έφερε στον τόπο μας αλλά και στην ευρωζώνη» κάτι που «σήμερα με περίσσιο θράσος οι εκπρόσωποι του ίδιου του Δ.Ν.Τ. παραδέχονται δημόσια» ότι δηλαδή «η πολιτική και τα μέτρα λιτότητας που πρότειναν ήταν ολέθρια και βούλιαξαν τη χώρα στην ύφεση οδηγώντας «μαζικά τον πληθυσμό σε φτωχοποίηση»

viv

Παραθέτουμε ενδιαφέροντα αποσπάσματα του εξαιρετικού αυτού βιβλίου:

 

«…Τίποτα δεν είναι πιο επικίνδυνο από το να υποτάσσεις τις αποφάσεις νομοθετικής και νομικής τάξης στο συμφέρον και την αλαζονεία των δανειστών. Οι δανειστές βλέπουν τα πράγματα μονάχα από οικονομική άποψη. Θέλουν μια κοινωνία υποταγμένη στους κανόνες της οικονομίας. Επιβάλλουν ένα νέο τρόπο ζωής με εργαζομένους και πολίτες χωρίς δικαιώματα».

 

«…Σήμερα στον οδυνηρό οικονομικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει και ταλανίζει την ευρωζώνη και ιδιαίτερα τη νότια Ευρώπη, οι πολίτες δεν πρέπει να καθησυχάζουν να απομονώνονται και να μονάζουν. Σήμερα πρέπει να δώσουμε ελπίδα σε κάθε εργαζόμενο και ιδιαίτερα στη νέα γενιά ότι μπορεί με τις ικανότητές της να δημιουργήσει ένα νέο κόσμο, ενάντια στη λογική του κέρδους και της οικονομίας. Έναν κόσμο με ανθρώπινα δικαιώματα, όπου το κράτος θα φροντίζει να μειώνει τις ανισότητες και θα παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία και ασφάλεια στους μισθωτούς και τους πολίτες».

 

Το βιβλίο παρουσίασαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάνννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Σταματογιάννης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Π. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο ομότιμος καθηγητής πρόεδρος του Δ.Σ. του ιδρύματος Μεσογειακών μελετών κ. Στέργιος Μπαμπανάσης και ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ κ. Ζώης Τσώλης.

Στη γεμάτη αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου μεταξύ άλλων διακρίναμε και τον βουλευτή κ. Παναγιώτη Μελά, τον πρώην Υφυπουργό κ. Γρηγόρη Νιώτη, τον πρώην Νομάρχη κ. Γιάννη Μίχα, την πρόεδρο της Β΄ Κοινότητας κα Ευαγγελία Αθανασίου, τον εκπρόσωπο του βουλευτή κ. Κων. Αρβανιτόπουλο, κ. Βασίλη Κυριαζή, τον εκδότη κ. Σταύρο Καραμπερόπουλο, την πρώην Αντιδήμαρχο κα Ελένη Αθηναίου-Γκάτσου, τους πρώην Δημοτικούς συμβούλους κ. Δημήτρη Πάνου και κ. Λάζαρο Αθανασιάδη, τον κοινοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Αλιφραγκή, τον τ. Γενικό Δ/ντη της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρη Κρητικό, τον επιχειρηματία κ. Ανδρέα Δασκαλάκη-Ανδριανόπουλο, τον πρώην πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου κ. Χρήστο Αγγέλη, καθώς και τους: Ειρήνη Μουστάκη, Μαρίνα Κριτσωτάκη, Γιάννη Γκάτσο, Παναγιώτη Πετρόπουλο, Ιωάννα Οικονομάκου κ.α.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ