Εφημερίδα Κοινωνική

ΚΑΛΥΨΤΕ τις κενές θέσεις στους παιδικούς σταθμούς

 Breaking News

ΚΑΛΥΨΤΕ τις κενές θέσεις  στους παιδικούς σταθμούς
03 Σεπτεμβρίου 2014

  Άδειες πρόκειται να μείνουν περίπου 15.000 επιδοτούμενες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς παρά το γεγονός ότι είχαν προβλεφθεί τα χρήματα για την κάλυψη σχεδόν όλων των παιδιών! Ο λόγος ήταν ότι πριν έρθουν τα «έξτρα» κονδύλια, οι γονείς αποφάσισαν να επιλέξουν στις αιτήσεις που κατέθεσαν μόνο έναν παιδικό σταθμό. Αποτέλεσμα;

Τώρα που εξασφαλίστηκαν τα χρήματα, δεν υπάρχει δεύτερη επιλογή και χιλιάδες οικογένειες δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν ενώ πληρούσαν τα κριτήρια. Συγκεκριμένα, βάσει των αποτελεσμάτων καλύφθηκαν 74.912 θέσεις, ενώ 14.730 έμειναν κενές καθώς δεν επιλέχθηκαν από τις μητέρες. «Τραγικό» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο πρόεδρος Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης, προσθέτοντας ότι είναι κρίμα να μείνουν τόσα παιδιά εκτός των παιδικών σταθμών… Στο μεταξύ, επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν χθες οι επιλαχόντες γονείς προς τα αρμόδια υπουργεία και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ) η οποία υλοποιεί το πρόγραμμα, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να δοθεί η δυνατότητα στους σταθμούς να διαθέσουν επιπλέον θέσεις μέσω του προγράμματος, ώστε να απορροφηθεί το σύνολο των διαθέσιμων χρημάτων και να μεγιστοποιηθεί η ένταξη παιδιών στους σταθμούς.

Την ίδια ώρα «παιχνίδι» με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών, που περίμεναν τα αποτελέσματα για την συμμετοχή των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς, έπαιξαν κάποιοι ανεγκέφαλοι που έστειλαν SMS και e-mails, στα οποία ενημέρωναν τους γονείς για την απόρριψή τους από το πρόγραμμα, αν και αυτοί βρίσκονταν «μέσα» στη λίστα. Τα τελικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς, ανά δομή και φορέα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ