Εφημερίδα Κοινωνική

H πόλη ξεκινάει από τα Λιπάσματα

 Breaking News

H πόλη ξεκινάει από τα Λιπάσματα
17 Σεπτεμβρίου 2014

Η Συναυλία Διαμαρτυρίας στο Καστράκι 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Καστράκι της Δραπετσώνας, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου »Τερψηχώρος», η συναυλία διαμαρτυρίας κατά των ενεργειών επιχειρηματιών που προχωρούν στην λειτουργία μιας νέας «χαβούζας» στην περιοχή της ανάπλασης, μια συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια των συμφερόντων που αποφασίζουν για την περιοχή χωρίς τους κατοίκους της.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς και των φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος της πόλης Χρήστος Βρεττάκος ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε : «Η πόλη μας ξεκινάει από τα Λιπάσματα. Αυτός ο χώρος ανήκει στους Κερατσινιώτες και τους Δραπετσωνίτες. Χώρος ο οποίος έχει πληρωθεί και με το παραπάνω από τους πολίτες αυτής της πόλης, όταν οι εργαζόμενοι με τον ιδρώτα τους και το αίμα τους δούλευαν δεκαετίες στα Λιπάσματα, στο Γυψάδικο και στο Τσιμεντάδικο, για να πλουτίσουν οι βιομήχανοι. Πληρώνοντας με την υγεία και την ίδια τους τη ζωή, όταν ο καρκίνος θέριζε τους πολίτες και η πόλη μας ήταν ο υποδοχέας όλων των ρυπογόνων βιομηχανιών. Θέλουν να γυρίσουν την πόλη δεκαετίες πίσω.

Δίπλα μας ακριβώς προετοιμάζεται μια νέα χαβούζα. Μια βιομηχανική εγκατάσταση επεξεργασίας υγρών απόβλητων από τα καράβια που προσεγγίζουν το λιμάνι, παραγωγής ορυκτελαίων και αποθήκευσης πετρελαιοειδών. Δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν τη ζωή πίσω».

Η εκδήλωση αυτή καθώς και η πραγματοποίηση της τελετής ορκωμοσίας στο χώρο των Λιπασμάτων, όπως μαρτυρά ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Άλλος Δρόμος» αποτελεί αφετηρία για μία σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της ανάπλασης και την καταγραφή των απόψεων και προτάσεων, για μια Ανάπλαση που οι πολίτες θα αποφασίσουν και θα σχεδιάσουν με επίκεντρο των άνθρωπο και τις ανάγκες του , για θέσεις εργασίας με αξιοπρέπεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ