Εφημερίδα Κοινωνική

Γρηγόρης Κατωπόδης : Αναίτια επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ σε διαδήλωση στον Βύρωνα

 Breaking News

Γρηγόρης Κατωπόδης : Αναίτια επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ σε διαδήλωση στον Βύρωνα
19 Σεπτεμβρίου 2014

Το απόγευμα της Τρίτης 16 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία που διοργανώθηκε από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Βύρωνα με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του αντιφασίστα και μουσικού Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Στη μαζικότατη και ειρηνική αυτή πορεία συμμετείχε πλήθος κόσμου, μαζικοί και πολιτικοί φορείς, πολιτικές οργανώσεις νεολαίων και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι. Μετά το τέλος της πορείας υπήρχε προγραμματισμένη συναυλία στον αύλιο χώρο της Λαμπηδόνας.

Λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, δίχως αφορμή και με προκλητικό τρόπο, αστυνομικοί της ομάδας «ΔΕΛΤΑ», έξω από το Άλσος της Αγίας Τριάδας, προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές (ανάμεσα σε αυτές και ενός πρόεδρου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων!). Στις έντονες αλλά κόσμιες διαμαρτυρίες τόσο εκ μέρους του Δημάρχου κ. Κατωπόδη όσο και από άλλους δημοτικούς συμβούλους και παρευρισκόμενους πολίτες, η απάντηση από την πλευρά των αστυνομικών ήταν ρίψη οκτώ χειροβομβίδων κρότου-λάμψης επί της οδού Κωνσταντιλιέρη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του δημάρχου στο χέρι και στο πόδι από μία χειροβομβίδα που προσέκρουσε πάνω μου πριν την πτώση της στο έδαφος. Επίσης, τραυματίστηκαν και άλλες δύο παρευρισκόμενες, όπως αναφέρει ανακοίνωση του κ. Κατοπώδη.

«Στη συνέχεια, πραγματοποίησα παράσταση διαμαρτυρίας στο αστυνομικό τμήμα επί της οδού Αγ. Δημητρίου ζητώντας την άμεση αντίδραση και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά. Σε κάθε περίπτωση, τόσο εγώ προσωπικά όσο και σύσσωμη η δημοτική ομάδα της Στάσης Βύρωνα ως νέα δημοτική αρχή, δηλώνουμε ακλόνητοι στην πεποίθησή μας ότι στον Βύρωνα της Προσφυγιάς και της Αντίστασης, ο φασισμός, σε οποιαδήποτε μορφή, δεν θα βρει χώρο να φωλιάσει», τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ