Εφημερίδα Κοινωνική

Γ. Καμίνης: Η Πολιτεία να διευκολύνει την αξιοποίηση όλων των εγκαταλελειμμένων ιστορικών κτιρίων στην Αθήνα

 Breaking News

Γ. Καμίνης: Η Πολιτεία να διευκολύνει την αξιοποίηση όλων των εγκαταλελειμμένων ιστορικών κτιρίων στην Αθήνα
19 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέντευξη τύπου για το Gala Όπερας που πραγματοποιείται την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, τα έσοδα από το οποίο θα διατεθούν για τη δημιουργία της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης « Μαρία Κάλλας», παραχώρησαν ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ. Μύρων Μιχαηλίδης και η πρόεδρος της «Εταιρίας για το κτίριο της Όπερας και την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Μαρία Κάλλας» κυρία Βάσω Παπαντωνίου.

5

«Η δημιουργία και λειτουργία της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Μαρία Κάλλας, θα είναι ένα κόσμημα για την πόλη. Ένας θεσμός διεθνούς ακτινοβολίας. Ένας πόλος έλξης για νέους με καλλιτεχνικό όραμα, αλλά και ένας χώρος καλλιτεχνικής παιδείας που θα συμβάλλει στην τουριστική προβολή της Αθήνας», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος Αθηναίων για την ανακατασκευή του κτιρίου που έζησε η Κάλλας, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι «ο Δήμος υποστηρίζει και ενθαρρύνει τις διαδικασίες ώστε να παραχωρηθεί το ιστορικό σπίτι της οδού Πατησίων 61». Υπογράμμισε με έμφαση ότι «απαιτείται ενεργοποίηση της Πολιτείας με στόχο την κατάρτιση Προεδρικού Διατάγματος που θα προβλέπει τους όρους αξιοποίησης όλων των ιστορικών εγκαταλελειμμένων κτιρίων».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ