Εφημερίδα Κοινωνική

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου στη θαλάσσια έρευνα και διάσωση

 Breaking News

Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου στη θαλάσσια έρευνα και διάσωση
30 Σεπτεμβρίου 2014

Στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου επί θεμάτων έρευνας και διάσωσης πραγματοποιήθηκε την 25-09-2014 στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής η 4ησυνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής εκπροσώπων Ελλάδας-Κύπρου επί θεμάτων Έρευνας-Διάσωσης και COSPAS-SARSAT. Τις εργασίες της χαιρέτισε ο Διευθυντής Κλάδου Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Υποναύαρχος ΛΣ ΤΣΑΝΤΖΑΛΟΣ Ευάγγελος.

Ως σημαντικότερο θέμα της συνάντησης χαρακτηρίστηκε η επικείμενη υπογραφή της διακρατικής Συμφωνίας/Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα έρευνας-διάσωσης, η οποία θα ενισχύσει την ήδη υπάρχουσα σε επιχειρησιακό επίπεδο συνεργασία των Κέντρων Έρευνας και Διάσωσης του Πειραιά και της Λάρνακας. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν προγράμματα που βρίσκονται σε λειτουργία – εξέλιξη σχετικά με την έρευνα-διάσωση. Επίσης από Κυπριακής πλευράς παρουσιάστηκε το στάδιο υλοποίησης προγράμματος MEOLUT-MCC στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SAR/GALILEO.

Τέλος, στο περιθώριο της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη και ολιγόλεπτη συνάντηση των εκπροσώπων της Κυπριακής πλευράς με τον Διευθυντή Κλάδου Επιχειρήσεων και Ασφάλειας Υποναύαρχο ΛΣ Νικόλαο ΠΑΤΡΙΝΟ, με γνώμονα την αγαστή συνεργασία των Επιχειρησιακών Κέντρων Ελλάδας και Κύπρου καθώς και την πρόσφατη επιχειρησιακή συνεργασία σε κοινές ασκήσεις

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ