Εφημερίδα Κοινωνική

Διάβασμα παραμυθιών για έξυπνα παιδιά

 Breaking News

Διάβασμα παραμυθιών για έξυπνα παιδιά
02 Σεπτεμβρίου 2014

Το διάβασμα ιστοριών στα παιδιά μπορεί να τα ωφελήσει ακόμη και όταν είναι ακόμη μωρά, σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία. Το καθημερινό διάβασμα βοηθά τα παιδιά να διαμορφώσουν το λεξιλόγιό τους και να χτίσουν τις ικανότητες επικοινωνίας που είναι απαραίτητες για την ομαλή ένταξή τους στο σχολείο και την ακαδημαϊκή τους επιτυχία.

Για τα μωρά η επαφή με τη γλώσσα μπορεί να γίνει με βιβλία που έχουν μεγάλες και φωτεινές εικόνες συμβουλεύουν οι παιδίατροι, αλλά και με το τραγούδι και το παιχνίδι. Ο σκοπός βέβαια δεν είναι να μάθει ένα μωρό δύο μηνών να διαβάζει, προειδοποιούν οι ειδικοί, αλλά να αποκτήσει γλωσσικά ερεθίσματα που θα το βοηθήσουν στην ανάπτυξή του.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το διάβασμα παραμυθιών σε μωρά αποτελεί δείκτη πρόβλεψης του πόσο καλά θα τα πάνε στον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο.

Όσον αφορά την τηλεόραση τέλος, οι ειδικοί τονίζουν ότι τα παιδιά κάτω των δύο ετών δεν πρέπει να εκτίθενται στην τηλεόραση ή σε άλλου τύπου οθόνες (tablet, smartphone) επειδή ζημιώνεται η γλωσσική τους ανάπτυξη βάσει ερευνών.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ