Εφημερίδα Κοινωνική

Χαμός σε Τροιζηνία – Μέθανα – Στήνονται ξανά κάλπες για εκλογές!

 Breaking News

Χαμός σε Τροιζηνία – Μέθανα – Στήνονται ξανά κάλπες για εκλογές!
04 Σεπτεμβρίου 2014

Τι κι αν ο νέος δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων Κωνσταντίνος Καραγιάννης ορκίστηκε πριν από λίγες ημέρες;

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, ύστερα από ένσταση του Σάββα Αθανασίου, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα», ακύρωσε την 3304/14 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά με την οποία εκλέγεται δήμαρχος ο κ. Καραγιάννης και διατάσσει να επαναληφθεί η ψηφοφορία σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων μεταξύ των ίδιων υποψηφίων που είχαν ανακηρυχθεί νόμιμα.

Ο λόγος; Τα ψηφοδέλτια ενός εκ των 3 συνδυασμών (του τρίτου στη σειρά) είχαν μήκος κατά 6 εκατοστά μικρότερο από το προβλεπόμενο στην Υπουργική Απόφαση του Υπ. Εσωτερικών μέγεθος!

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου οι κάλπες θα στηθούν εντός Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου.

Ας δούμε όμως τι αναφέρει η επιστολή – καταγγελία του Σάββα Αθανασίου που αρνήθηκε να παραστεί στην τελετή της ορκωμοσίας:

«Επειδή γράφονται και ακούγονται διάφορα ανυπόστατα πράγματα, θέλω να σας ενημερώσω ότι:

1. Έστειλα επιστολή με την οποία γνωστοποίησα για ποιους λόγους δεν θα παραστώ στην ορκωμοσία. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός: ότι θεωρώ πράξη εκτός λογικής και νομιμότητας την ανάληψη καθηκόντων από τον Κ. Καραγιάννη…

2. Ο λόγος, που παρέστησαν στην ορκωμοσία οι εκλεγμένοι με τον συνδυασμό μας είναι ότι «φυσάμε πλέον και το γιαούρτι» και ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι εννοώ. Να θυμίσω ότι από την αρχή της εκλογικής διαδικασίας, μέχρι τώρα έχουμε προσφύγει πέντε φορές στη Δικαιοσύνη για την αποκατάσταση της νομιμότητας:

α. Μας έκοψαν αδικαιολόγητα 10 υποψηφίους συμβούλους.

β. Μας άλλαξαν το όνομα του συνδυασμού και κινδυνεύσαμε να μην καταθέσουμε ψηφοδέλτια. Εκδόθηκε διορθωτική απόφαση ύστερα από ένσταση μας.

γ. Δεν ανακήρυξαν μετά τις εκλογές τον τοπικό σύμβουλο Τακτικούπολης Γιάννη Παπουτσή και χρειάσθηκε να εκδοθεί διορθωτική απόφαση, ύστερα από ένσταση που καταθέσαμε.

δ. Υποβάλλαμε ένσταση για παραβίαση της νομοθεσίας και δικαιωθήκαμε. Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιώς ακύρωσε και τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις και διέταξε επανάληψη των εκλογών.

ε. Προσφύγαμε στην Ποινική Δικαιοσύνη για σειρά άλλες παραβιάσεις κωλυμάτων και πλαστογραφίας οι οποίες εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

Όλα αυτά γίνονται επειδή κάποιοι κρατικοί λειτουργοί, στο Δήμο, δικαστικοί αντιπρόσωποι, Δικαιοσύνη δεν κάνουν καλά την δουλειά τους.

Αλλά, για όλα αυτά θα ενημερώσουμε τους πολίτες της Τροιζηνίας αναλυτικά τις επόμενες ημέρες.

Θέλω, επίσης, να θέσω ένα ερώτημα προς όλους εκείνους που λένε ότι δεν σεβασθήκαμε το αποτέλεσμα των εκλογών: Αν κέρδιζε στο δεύτερο γύρο ο Ν. Δαρσινός, οι του Κ. Καραγιάννη δεν θα έκαναν ένσταση ακυρότητας της εκλογής; Θα δεχόντουσαν το αποτέλεσμα; Είναι υποκριτές και φαρισαίοι, αυτοί που ισχυρίζονται το αντίθετο.

Επίσης, θέλω να επισημάνω ότι πήραν μια απάντηση όλοι εκείνοι οι άθλιοι και αλητήριοι τύποι, εκπρόσωποι μιας διεφθαρμένης πολιτικής κάστας ότι υπήρχε συναλλαγή με χρήματα και ανταλλάγματα για να βγάλουμε κάποιον συγκεκριμένο δήμαρχο. Τι έχουν να πουν σήμερα όλοι αυτά τα βουτηγμένα στη βρώμα και στη δυσωδία και είναι κατ΄ επάγγελμα παπαγαλάκια, οι οποίοι συντηρούνται και επιβιώνουν να ρίχνουν λάσπη και να αποκομίζουν προσωρινά κέρδη.

Κλείνοντας θέλω να επισημάνω σε εκείνους που ετοιμάζουν προβοκάτσιες, επιθέσεις αγανακτισμένων πολιτών – έχουμε δει μέχρι σήμερα ορισμένες – προς το πρόσωπο μου είτε σε συνεργάτες μου ότι θα τιμωρηθούν χωρίς καμία επιείκεια. Θα είμαστε αμείληκτοι σε οποιαδήποτε επιθετική κίνηση. Οι γνωρίζοντες ας πάρουν το μήνυμα μία και καλή. Όσο για τους πολιτικούς προστάτες των «εκλεκτών» την απάντηση θα την πάρουν στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Τέλος. Καμία ανοχή, στην παρανομία, στη διαφθορά, στη διαπλοκή.

Τέλος, να γνωρίζουν όσοι τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν στα διάφορα πάρτι της διαφθοράς ότι σύντομα θα ανοίξει ο φάκελος της παράγκας της Τροιζηνίας και θα ψάχνουν όλοι να κρυφτούν. Για αυτό μην βιάζονται να πανηγυρίζουν…»

Η σχετική επιστολή που εστάλη είναι η ακόλουθη:

«Προς τον κ. Κ. Καραγιάννη.

Κοινοποίηση: Δήμαρχο κ. Ι. Σαμπάνη και πρόεδρο Δ.Σ. Κ. Σπ. Καρνέζη.

Με εντολή να πρωτοκολληθεί και να δοθεί υπηρεσιακώς στους αποδέκτες της επιστολής.

Αγαπητοί κύριοι,

Έλαβα συστημένη επιστολή, την οποία υπογράφει ο κ. Κ. Καραγιάννης, με την οποία ενημερώνομαι ότι την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014 θα γίνει τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου που προέκυψε από τις δημοτικές εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου 2014.

Ωστόσο, σας υπενθυμίζω ότι στις 26 Αυγούστου 2014 δημοσιεύθηκε η απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά 3298/2014 σύμφωνα με την οποία ακυρώνει την υπ” αριθμόν 3304/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, όπως αυτή διορθώθηκε και διατάσσει επανάληψη από την αρχή των δημοτικών εκλογών.

Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι η διαδικασία της ορκωμοσίας και οποιαδήποτε προσπάθεια ανάληψης της δημαρχίας από τον κ. Κ. Καραγιάννη, είναι άκυρη. Η τυχόν ορκωμοσία και εγκατάσταση στην έδρα του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων αντιβαίνει στους ηθικούς και νόμιμους κανόνες μιας συντεταγμένης Πολιτείας.

Αρνούμαι λοιπόν να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου την τελετή ορκωμοσίας και δηλώνω ότι θα προσφύγω στα Ποινικά Δικαστήρια και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της διαδικασίας αυτής…»

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κώστα Καραγιάννη

Ο Κώστας Καραγιάννης, που ορκίστηκε δήμαρχος πριν λίγες ημέρες, σε επιστολή που έστειλε για το θέμα (και δημοσίευσε το saronicmagazine.gr) απαντά:

«Διαπιστώνοντας τη διάχυτη ανησυχία που σας προξένησαν οι ανυπόστατες φήμες και τα αποπροσανατολιστικά δημοσιεύματα των κατ’ επάγγελμα συκοφαντών, θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με την έκβαση της υπ’ αριθμ. Ε 3298/26-08-2014 απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιώς, η οποία δέχθηκε εν μέρει την ένσταση του κ. Σάββα Αθανασίου ως προς το λόγο ακυρότητας που αφορά στο συνδυασμό «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Τροιζηνίας – Μεθάνων» και διατάσσει την επανάληψη της ψηφοφορίας σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων μεταξύ των ιδίων τριών υποψηφίων.

Θα επιθυμούσα να σας κοινοποιήσω αυτούσιο το κείμενο της απόφασης, προς ισοπέδωση των ψευδοεπιχειρημάτων των αντιδίκων, ωστόσο με διαβεβαίωσαν από τη γραμματεία του ανωτέρω Δικαστηρίου πως δεν επιτρέπεται να λάβουμε αντίγραφο της απόφασης, διότι δεν έχει θεωρηθεί από τους κ. Δικαστές και δεν έχει αναρτηθεί όπως προβλέπει ο νόμος και πως μόνο στους διαδίκους επιτρέπεται να αναγνώσουν την ανωτέρω απόφαση.

Για το λόγο αυτό σήμερα το πρωί επισκέφθηκα το ανωτέρω Δικαστήριο, προκειμένου να διαβάσω το σκεπτικό και το διατακτικό της απόφασης και οφείλω να σας ενημερώσω για τα κάτωθι:

1) Ως προς το λόγο ακυρότητας των πιστοποιητικών γεννήσεως των υποψηφίων του συνδυασμού μας το Δικαστήριο απέρριψε την ένσταση, διότι δεν αμφισβητήθηκε το περιεχόμενο και η γνησιότητα των ανωτέρω πιστοποιητικών.

2) Ως προς το λόγο ακυρότητας που αφορούσε το δήθεν ασυμβίβαστο εμού του ιδίου, το Δικαστήριο απέρριψε την ένσταση, διότι δεν υπήρχαν εκκρεμείς συμβάσεις εκτέλεσης δημοτικών μελετών μεταξύ εμού και του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων και επομένως δεν υφίσταται κανένα απολύτως ασυμβίβαστο.

3) Ως προς το λόγο που αφορούσε στον κ. Βασίλειο Παντελή και τη δήθεν καταδίκη του για ψευδή βεβαίωση, το Δικαστήριο απέρριψε τον λόγο αυτό ως αόριστο και προεχόντως ως αβάσιμο, διότι δεν έχει καταδικαστεί για το ανωτέρω αδίκημα, ούτε έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα, οπότε δεν έχει κανένα απολύτως κώλυμα εκλογιμότητας.

4) Ως προς το λόγο ακυρότητας που αφορά στο συνδυασμό «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Τροιζηνίας – Μεθάνων»:

Βάσιμος κρίθηκε από το Δικαστήριο ο ανωτέρω ισχυρισμός, διότι η διαφοροποίηση των διαστάσεων των ψηφοδελτίων κατά έξι εκατοστά (μικρότερη από την προβλεπόμενη) γίνεται αντιληπτή και από τρίτους κατά τρόπο που παραβιάζεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και ως εκ τούτου όλα τα ψηφοδέλτια του ανωτέρω συνδυασμού είναι άκυρα.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω είναι ξεκάθαρο ότι οδηγούμαστε σε εκλογές λόγω της πλημμέλειας που αφορά στον κ. Νίκο – Στράτο Δαρσινό και της ανευθυνότητας που αφορά στις πράξεις του κ. Σάββα Αθανασίου.

Προφανώς η ταλαιπωρία μίας ολόκληρης κοινωνίας, που σύρεται «τιμωρητικά» σε εκλογές επειδή μας ανέδειξε πρώτους με ποσοστό 62,26 %, είναι ευθύνη αυτών που δεν σέβονται τη νωπή λαϊκή εντολή.

Ο λαός για άλλη μία φορά θα κληθεί να δώσει την απάντησή του και έχω εμπιστοσύνη στην ετυμηγορία του.»

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ