Εφημερίδα Κοινωνική

Συρία: Αναγνωριστικές πτήσεις για τους τζιχαντιστές

 Breaking News

Συρία: Αναγνωριστικές πτήσεις για τους τζιχαντιστές
26 Αυγούστου 2014

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να στείλουν κατασκοπευτικά αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Συρία για να εντοπίσουν θέσεις των τζιχανιστών και να προετοιμάσουν το έδαφος για πιθανές αεροπορικές επιδρομές, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αμερικανό επίσημο, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να τηρηθεί η ανωνυμία του, οι εναέριες μονάδες θα είναι υπεύθυνες στο να παράσχουν βοήθεια στο Πεντάγωνο για να έχει ο αμερικανικός στρατός καλύτερη και συνολική εικόνα των θέσεων των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, της ισλαμιστικής ομάδας των σουνιτών, η οποία έχει υπό την κατοχή της ολόκληρες περιοχές στη Συρία και το Ιράκ.

Η εφημερίδα Wall Street Journal ήταν η πρώτη που δημοσίευσε τις πληροφορίες αυτές τη Δευτέρα, αναφέροντας ότι οι πτήσεις θα ξεκινήσουν «σύντομα».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, από τις 8 Αυγούστου σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουν την προέλαση των τζιχαντιστών και να προστατεύσουν τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στο Ιράκ.

Η πρόσφατη εκτέλεση του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τους τζιχαντιστές έθεσε το ζήτημα των πιθανών αμερικανικών επιδρομών στη Συρία κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους.

Εν τούτοις ο Τζος Έρνεστ ένας από τους εκπροσώπους του Λευκού Οίκου, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «δεν έχει λάβει καμία απόφαση» γι “αυτό.

Οι αμερικανοί επισήμως λένε ότι δεν έχουν σχέδια επιθέσεων ούτε έχουν ζητήσει την άδεια πτήσεων στο συριακό χώρο από τις αρχές της Δαμασκού.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ