Εφημερίδα Κοινωνική

Βαρβάρα Ανεμοδουρά: Πως μπορείς να γιατρέψεις τον άρρωστο με λογιστικά κριτήρια;

 Breaking News

Βαρβάρα Ανεμοδουρά: Πως μπορείς να γιατρέψεις τον άρρωστο με λογιστικά κριτήρια;
10 Ιουλίου 2014

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Με έκπληξη και προβληματισμό, αναρωτιόμαστε για το τι γίνεται από εδώ και στο εξής με τους Νοσοκομειακούς Ιατρούς – Ιδιώτες – Συμβλεβλημένους – Πιστοποιημένους με τον ΕΟΠΥΥ, Ιατρούς που υπηρετούν στις μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ δηλαδή το σύνολο του Ιατρικού Κόσμου, οι οποίοι μέσω του e-syntagografisi έλαβαν μήνυμα το απόγευμα της 7ης Ιουλίου 2014 για τα μηνιαία όρια δαπάνης ΕΟΠΥΥ ανά ασφαλισμένο, τα οποία κυμαίνονται αναλόγως της Ειδικότητας και της Περιοχής.

Αυτό δημιουργεί μείζον πρόβλημα στην λειτουργία του θεραπευτικού έργου του κάθε ιατρού που ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποστεί κυρώσεις «ως παραβάτης», διότι του ζητούν να αντιμετωπίσει τον άρρωστο με λογιστικά κριτήρια, γεγονός που δεν επιθυμεί ούτε εκείνος και πολύ δε περισσότερο ο ασθενής, ο οποίος είναι και ο τελικός αποδέκτης αυτών των ενεργειών. Ο θεράπων ιατρός πρέπει να γνωρίζει να διαγιγνώσκει ασθένειες και να διαλέγει με καθαρά θεραπευτικά κριτήρια το κατάλληλο φάρμακο για να τις θεραπεύει.

Αντί αυτού για πρώτη φορά παγκοσμίως θα πρέπει ο Ιατρός να εξετάζει τον ασθενή, να κάνει διάγνωση, να επιλέγει με επιστημονικά κριτήρια την θεραπεία του και εν συνεχεία εάν εφαρμόσει το ΦΕΚ 1796/1-7-2014 τ.β. Υ9/οικ.53768, θα πρέπει να ανατρέχει σε τιμοκαταλόγους και κάνοντας τις σχετικές προσθέσεις και πολλαπλασιασμούς, να είναι υποχρεωμένος να αλλάξει την Επιστημονική – Θεραπευτική του επιλογή, αγνοώντας πιθανές κυρώσεις ή σκεπτόμενος μόνο τις προσωπικές κυρώσεις να δίνει άλλη αγωγή από εκείνη που πρέπει.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά στα πλαίσια της προστασίας της Δημόσιας Υγείας του έργου και του ρόλου του Ιατρού, θεωρεί ότι αυτό είναι απαράδεκτο και μη εφαρμόσιμο.

Ναι στους ελέγχους όχι στις εκπτώσεις και εισχώρηση στο επιστημονικό έργο του Ιατρού διότι τα «θύματα» θα είναι οι ασφαλισμένοι πολίτες, οι Ιατροί και η Δημόσια Υγεία της Χώρας».

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ