Εφημερίδα Κοινωνική

Τον Σεπτέμβριο ξεκινάει η ενοποίηση των ταμείων

 Breaking News

Τον Σεπτέμβριο ξεκινάει η ενοποίηση των ταμείων
16 Ιουλίου 2014

 *Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση

 -Ποια θα είναι τα πρώτα που θα ενοποιήσετε;

Η ολοκλήρωση της διοικητικής ενοποίησης των ταμείων αποτελεί τη σημαντικότερη διαρθρωτική μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα, μετά την πλήρη ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού ιστορικού όλων των πολιτών μέσω του συστήματος «ΑΤΛΑΣ». Θα προχωρήσουμε στη βάση των εμπεριστατωμένων προτάσεων της μελέτης του ΚΕΠΕ, η οποία θα παραδοθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, νομοθετώντας μέχρι το τέλος της χρονιάς τον νέο «ασφαλιστικό χάρτη» της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτού του νέου, ενοποιημένου ασφαλιστικού τοπίου, οι ασφαλισμένοι θα απευθύνονται για την έκδοση σύνταξης σε «υπηρεσία μίας στάσης» στο Ενιαίο Κέντρο Απονομής Συντάξεων, και μάλιστα με μια απλή ηλεκτρονική αίτηση.

 -Η «τρύπα» των ασφαλιστικών ταμείων πώς θα καλυφθεί;

Ο κρατικός Προϋπολογισμός εγγυάται την ομαλή καταβολή των συντάξεων, καλύπτοντας, π.χ., για το 2013 το 55,6% της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης. Φέτος, μάλιστα, είμαστε απολύτως εντός των στόχων, αφού στο πρώτο εξάμηνο και για προϋπολογισθείσα καταβολή του 50,0% της συνολικής κρατικής επιχορήγησης για το 2014 έχει απορροφηθεί το 49,6%. Σε κάθε περίπτωση, κρίσιμη είναι η σημασία της ταμειακής ισορροπίας του ασφαλιστικού συστήματος.

«Η έκδοσή τους θα είναι πλέον ζήτημα ημερών»

 -Ο εφιάλτης να περιμένουν δύο και τρία χρόνια συνταξιούχοι να πάρουν τις συντάξεις τους θα είναι ημερομηνία λήξης;

Θέλουμε σύντομα να αποτελεί μια κακή ανάμνηση. Γι’ αυτό φτιάξαμε το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» με το ψηφιακό ασφαλιστικό βιογραφικό. Γι’ αυτό επεξεργαζόμαστε, όπως προαναφέρει, τη δημιουργία του Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων για όλους τους συνταξιούχους. Και στο οποίο οι αιτήσεις θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά και χωρίς ταλαιπωρία, διευκολύνοντας έτσι τη ζωή όλων των Ελλήνων. Ενώ η έκδοση και απονομή της σύνταξης θα είναι πλέον ζήτημα ημερών, ακόμη και στις πιο σύνθετες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ