Εφημερίδα Κοινωνική

Το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, το καλύτερο ΑΕΙ στην Ελλάδα

 Breaking News

Το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, το καλύτερο ΑΕΙ στην Ελλάδα
11 Ιουλίου 2014

Την πρωτιά κατέκτησε το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, σύμφωνα με αξιολόγηση του ολλανδικού πανεπιστημίου Leiden, που το κατέταξε ως το κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Ελλάδα.

Στην λίστα με τα καλύτερα ελληνικά πανεπιστήμια, ακολουθούν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Πάντως στην παγκόσμια κατάταξη τα ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται πολύ χαμηλά, αφού στα 750 ιδρύματα που αξιολογήθηκαν παγκοσμίως το Πανεπιστήμιο της Κρήτης καταλαμβάνει την 333η θέση, το Ιωαννίνων την 450η, το ΕΜΠ την 454η, το ΑΠΘ την 506η, το ΕΚΠΑ την 548η και το Πανεπιστήμιο Πατρών την 588η.

Αντίθετα στην πρώτη θέση βρίσκεται το αμερικανικό πανεπιστήμιο Ροκφέλερ και στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται πασίγνωστα ιδρύματα, όπως το MIT, το Χάρβαρντ, το Στάνφορντ, το Πρίνστον και το Γιέιλ. Στην Ευρώπη, κορυφαίο πανεπιστήμιο αναδείχθηκε το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, ενώ στην ευρωπαϊκή κατάταξη το Πανεπιστήμιο της Κρήτης βρίσκεται στην 150η θέση.

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ