Εφημερίδα Κοινωνική

Θα παίρνουν το ΑΦΜ από τους φοροφυγάδες

 Breaking News

Θα παίρνουν το ΑΦΜ από τους φοροφυγάδες
10 Ιουλίου 2014

Έρχονται «διαγραφές» ΑΦΜ για όσους φοροδιαφεύγουν. Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει το «όπλο» της αναστολής ή της απενεργοποίησης του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου, επιχειρώντας να ενισχύσει τη φορολογική συμμόρφωση και να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή που… καλά κρατεί.

Το άρθρο 9 του σχεδίου νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Μείωση των διοικητικών βαρών σε 13 επιλεγμένους τομείς της οικονομίας», παρέχει τη δυνατότητα στη Φορολογική Διοίκηση «να αναστέλλει τη χρήση του ΑΦΜ ή να προβαίνει σε απενεργοποίηση αυτού εάν υφίστανται αντικειμενικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι ο φορολογούμενος έχει παύσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα ή ότι διαπράττει φοροδιαφυγή ή άλλο αδίκημα».

Από τη στιγμή που η Εφορία θα… σβήνει τον ΑΦΜ, τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις θα χάνουν τη φορολογική τους «ταυτότητα» και δεν θα μπορούν πλέον να έχουν σχεδόν καμία οικονομική δραστηριότητα και συναλλαγή. Με την απενεργοποίηση του ΑΦΜ «μπλοκάρονται» καταθέσεις και δάνεια, ενώ οι φορολογούμενοι:

• Δεν θα μπορούν να υποβάλουν οποιαδήποτε δήλωση στο Τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ.

• Να υποβάλουν οποιαδήποτε φορολογική δήλωση ηλεκτρονικά.

• Να λάβουν πιστοποιητικό για μεταβίβαση ακινήτων.

• Να λάβουν φορολογική ενημερότητα.

• Να έχουν συναλλαγές με τον δημόσιο τομέα (συμμετοχή σε διαγωνισμό για προμήθεια υλικών ή ανάθεση έργων του Δημοσίου).

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ